GündemBravo size

Bravo size

Paylaş
Bravo size

Van Anadolu Lisesi’nin öğretmen ve öğrencileri, okulun öğrencilerinden serebral palsi hastası Gültekin kardeşler Elif Eylül ile Gülperi’nin tedavisi için yardım kampanyası başlattı. İlk kampanya sayesinde Elif Eylül ameliyat oldu. 1066 öğrencinin harçlıklarıyla katıldığı ikinci kampanyayla ise Gülperi tedavi olacak.

AYNI GÜN AMELİYAT

Haberin Devamı

Van’ın İpekyolu ilçesinde temizlik görevlisi Şahin Gültekin ile ev kadını Zeynep Gültekin’in kızları Elif Eylül (17) ve Gülperi (15) serebral palsi hastası olarak dünyaya geldi. Hareket becerilerini etkileyen hastalık nedeniyle zor günler geçiren kardeşler için öğrencisi oldukları Van Anadolu Lisesi’nin müdür, öğretmen ve öğrencileri geçen yıl yardım kampanyası düzenledi. Kampanyada toplanan paralar sayesinde Elif Eylül bu ay sol ayağından ameliyat oldu. Elif Eylül’ün ikinci ameliyatı ile Gülperi’nin ilk ameliyatı 25 Kasım’da olacak.

DESTEK İSTEYECEĞİZ

Elif Eylül’ü evinde ziyaret eden okul müdürü Dilaver Dindar, 1066 öğrencinin harçlıklarıyla destek verdiği ikinci kampanyayı Gülperi’nin ameliyatı için başlattıklarını söyledi. Dindar, “Destek amaçlı bir kermes düzenlemeyi düşünüyoruz. Ayrıca Van’ın iş insanlarını da ziyaret edip destek isteyeceğiz” diye konuştu. Baba Şahin Gültekin ise “Katkı sunan herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Kızlarım için seferber oldular. Özellikle öğrenciler harçlıklarını biriktirip destek verdiler” dedi.

Haberin Devamı