GündemBu siteden şampiyon çıktı

Bu siteden şampiyon çıktı

Paylaş
Bu siteden şampiyon çıktı

6 Şubat depremlerine, 1400 kişiye mezar olan Kahramanmaraş'ın Ebrar Sitesi'nde yakalanan Efe Talha Palabıyık, mucize eseri sağ kurtulduğu asrın felaketinde büyük bir başarıya imza atarak LGS Türkiye birincisi oldu.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde neredeyse tamamı yıkılan 22 bloklu Ebrar Siteleri’nin yıkılmayan nadir blokları arasında yer alan T Blok’ta ailesi ile birlikte depreme yakalanan ancak birçok akrabasını yine aynı sitede kaybeden Efe Talha Palabıyık, onca zorlu sürece rağmen LGS’de Türkiye birincisi olmayı başardı. Hayatını kaybeden yakın akrabalarının hatırasına kendisine hedef koyduğunu belirten Palabıyık, öğretmenlerinin de yardımı ile travmatik zorlu süreci atlattığını ifade etti.

Haberin Devamı

OKULU DESTEK OLDU

Palabıyık, "Depremde vefat eden yakınlarımı gururlandırmak amacıyla kendimi derse adadım. Sınava girerken hedefim soruların tamamına doğru cevap vermek ya da en fazla 1 yanlış yapmaktı. Bundan sonraki hedefim İstanbul'da okuyacağım okullarda başarılar elde etmek" dedi. Anne Fatma Palabıyık ise "Oğlum çok zor şartlarda, okulunun desteği ile başardı" diye konuştu. Yunus Emre Ortaokulu Müdürü Osman Gündoğan da "Efe tam puan aldı, bizler gururlandık" ifadesini kullandı.

Bu siteden şampiyon çıktı

1997'de yapımına başlanan Ebrar Sitesi 2011 yılına kadar etaplar halinde inşa edildi. Deprem sonrası tutuklanan müteahhit Tevfik Tepebaşı (82) 22 yıl hapisle yargılanıyor. Efe Talha Palabıyık, Ebrar Siteleri’nin yıkılmayan az sayıdaki blokları arasında yer alan T Blok’ta oturuyordu.1

Haberin Devamı