GündemBu yıl da arkadaşa hasret

Bu yıl da arkadaşa hasret

Paylaş
Bu yıl da arkadaşa hasret

Van’ın Gürpınar ilçesine bağlı Yaşlıdal mezrasındaki ilkokulun tek öğrencisi olan 9 yaşındaki Hasret Aydın, başka öğrenci olmadığı için üçüncü sınıfı da tek başına okumaya başladı. Bu yıl da sınıf arkadaşına hasret kalan küçük kız, “Arkadaşım olsa saklambaç, voleybol oynar, birlikte ders çalışırdık” dedi.

Van’ın Gürpınar ilçesine bağlı Yaşlıdal mezrasındaki okulun tek öğrencisi 9 yaşındaki Hasret Aydın, bu sene de eğitim öğretime yalnız başladı. İlçeye 78 kilometre uzaklıkta bulunan Dağseven Mahallesi’ne bağlı 16 haneli, 100 nüfuslu Yaşlıdal mezrasındaki ilkokulda üç yıldır ücretli öğretmen olarak görev yapan Şahin Aydın, üçüncü sınıfa başlayan ve akrabası olan tek öğrencisini her sabah evden alıyor. Okulda öğrencisiyle ders yapıp, tenefüslerde oyun oynayan Aydın, okul bitiminde Hasret’i evine bırakıyor.

Haberin Devamı

KEŞKE YALNIZ OLMASAM

Okula başladığı için mutlu ve heyecanlı olduğunu söyleyen Hasret, “Okulumu çok seviyorum. Ama bu sene de okula yalnız devam edeceğim. Keşke sınıf arkadaşım olsaydı. Onunla saklambaç, voleybol oynardım. Beraber ders çalışıp, ip atlardık” dedi. Şahin Aydın ise “Tek başına olmanın avantajları ve dezavantajları var. Hasret’in sıkılmaması için elimden geleni yapıyorum. Sınıfta arkadaşı olmadığı için yeri geldiğinde ağabeyi, arkadaşı oluyorum. Teneffüslerde top oynuyoruz. Normalde bir öğrenci için okul açılmaz. Devletimiz bir öğrencinin bile geleceğine önem veriyor” diye konuştu. m AA