GündemBütün köy biliyor herkes susuyor

Bütün köy biliyor herkes susuyor

Paylaş
Bütün köy biliyor herkes susuyor

Diyarbakır Tavşantepe köyünde cesedi bir dere yatağında bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın katledilmesiyle ilgili çıkan gerçek şu: Köydeki birçok kişi cinayeti bilmesine rağmen 20 gün suskun kaldı. Bu da delillerin ortadan kaldırılması için planlı bir gecikmeye yol açtı.

FARKLI ZAMAN SÖYLEDİLER

Haberin Devamı

Minik kız Narin, 21 Ağustos'ta köyde en son 15.15'te görüldü. Bölgedeki askeri üssün kamerasına ise aynı gün 15.40 ile 16.30 arasında kızın cesedinin konulup atıldığı kırmızı arabanın Eğertutmaz Deresi kenarına park etmiş hali yansıdı. Ancak Narin'in yakınları ve akrabaları kızın görüldüğü yer ve saat hakkında belirli aralıklarla bilinçli olarak farklı ifadeler verince, aramaların şekli değişti. Askeri üssün kamerasına ise ancak 8 Eylül'de bakılabildi. Gerçek o zaman anlaşıldı.

ARAMAYI YÖNLENDİRDİLER

Kızı ölü halde battaniyeye sarıp getiren Narin'in amcası Salim Güran ile 'Cesedi ortadan kaldır' diye teslim ettiği itirafçı Nevzat Bahtiyar, arama çalışmalarına bizzat katılıp, jandarmayı yanlış yönlendirdi. Aramalara kanaldan başlandı, uzun süre dereye bakılmadı. Cinayet sonrası Narin'in annesi, babası, ağabeyleri, amcası ve itirafçı da dahil pekçok kişi WhatsApp yazışmalarını sildi. Türk makamları talep etse de WhatsApp’ın sahibi Amerikan Meta şirketi silinen yazışmaları vermeyi reddetti.

Haberin Devamı

Bütün köy biliyor herkes susuyor

ABLANIN ÖLÜMÜ SORUŞTURULUYOR

Narin'in 9 yaşındaki yatalak ablası 7 yıl önce ölmüştü. Aile "Merdivenden düşüp öldü" demişti. Bu olayla ilgili de soruşturma başlatıldı. Ablanın mezarı açılacak. Tutuklu amca Salim Güran'ın, Narin'in babası olmasından şüpheleniliyordu. Yapılan DNA testinde Yüksel Güran ile Arif Güran'ın Narin'in anne-babası olduğu belirlendi. 24 şüpheli ile ilgili gözaltı süresi bir gün uzatıldı.

HER ŞEY ÇOK AÇIK

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın, Narin Güran cinayetiyle ilgili açıklaması ise manidardı. Gazetecilerin "Aileye neden başsağlığı dilemediniz?" sorusuna, "Oldukça açık yani daha fazla bir şey demeye gerek yok. Herkesin okuduğu zaman, anladığı, hissettiği bir durum" diye cevap verdi.

Bütün köy biliyor herkes susuyor

İTİRAFÇI TUTUKLANDI

Narin'in cesedini amca Salim Güran'dan alıp dereye atan itirafçı Nevzat Bahtiyar dün ‘çocuğu iştirak halinde kasten öldürme" suçundan tutuklandı.