GündemBüyük deprem artık daha yakın

Büyük deprem artık daha yakın

Paylaş
Büyük deprem artık daha yakın

Adana’da dün sabah birer dakika arayla meydan gelen 4.6, 4.5 ve 4.0 büyüklüğündeki 3 deprem korkuttu. Adana’daki stres yüklü fayların 6 Şubat depremleri ile daha tehlikeli hale geldiğini belirten deprem uzmanı Beytullah Saraç, “Bu depremin, Adana’daki yöneticileri uykudan uyandırması gerekiyor. Yaşanan depremler gelecekte olacak depremleri öne çekti” dedi.

Adana’nın Kozan ilçesinde dün sabah saat 05.32’de birer dakika arayla yerin 7 kilometre derinliğinde merkez üssü Malyalar olan 4.6, 4.5 ve 4.0 büyüklüğünde peş peşe üç deprem meydana geldi. Adana ve çevre illerde sarsıntı hissedilirken bazı iş yerlerinin duvarlarında çatlaklar oluştu. Vatandaşlar, evlerini terk edip sokaklara çıktı, parklara gitti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, depremin herhangi bir olumsuz durumuma yol açmadığını açıkladı.

Haberin Devamı

6 VE ÜZERİ DEPREM

Deprem uzmanı ve Jeoloji Yüksek Mühendisi Beytullah Saraç, 6 Şubat depremlerinden sonra stresin Adana’daki faylara aktarıldığını söyledi. Adana’daki stres yüklü fayların daha da önemli hale geldiğini belirten Saraç, “Bu deprem, fiziki olarak insanları nasıl uyandırdıysa, Adana’daki yöneticileri de uykudan uyandırmalı. Adana depreme hazırlanmalı. Adana’da 6 büyüklüğünde ve üzeri depremler yaratacak faylar mevcut. Yaşanan depremler gelecekte olacak depremleri öne çekti” dedi.

Büyük deprem artık daha yakın

DEPREMZEDE YAĞMUR İTFAİYECİ OLDU

6 Şubat depremine Malatya’da yakalanan Yağmur Duygu Dinç’in (20) yaşadığı ev ağır hasar alırken, akrabalarının ve arkadaşlarının birçoğu enkaz altında kaldı. İtfaiye ekiplerinin, yakınlarını enkaz altından kurtardığı anlara tanıklık eden Yağmur, “Ben de başkalarını kurtaracağım” diyerek itfaiyeci olmaya karar verdi. Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümü’ne giren Yağmur, şimdi Edirne Uzunköprü Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nde staj yapıyor.

Haberin Devamı

ADANA’DA RİSK YÜKSEK

Deprem uzmanı Prof. Dr. Hasan Sözbilir ise “6 Şubat’taki depremlerde kırılan fay parçalarının uçlarında biriken stres ve enerji transferi, Adana, Elazığ, Bingöl, Malatya, Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep, Kilis ve Hatay’a doğru ilerledi. Depreme hazırlık konusuna hız verilmeli. Bu üç deprem, Saimbeyli Fayı’nın güney ucundaki fay parçalarının aktivitesini göstermektedir. Adana, deprem tehlikesi yüksek illerimizden biridir" dedi.

AKDENİZ’DE 4.9’LUK DEPREM

Güne depremle uyanan Adana’nın ardından Akdeniz’de de deprem oldu. Saat 11.23’te merkez üssü Muğla’nın Datça ilçesine yaklaşık 365 kilometre açıkta 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Haberin Devamı