GündemCam kurtaran

Cam kurtaran

Paylaş
Cam kurtaran

Can kurtarmak için aldığı eğitim geçim kaynağı oldu. Aydın'da iki dedesini yangınlarda kaybedince arama kurtarma eğitimi alan Barış Özbey, endüstriyel iple yüksek binalarda dış cephe temizliği hizmeti vermeye başladı.

Efeler'de yaşayan Barış Özbey (24), 2017 ve 2019'da çıkan iki yangında, iki dedesinin de hayatını kaybetmesi üzerine arama kurtarma gönüllüsü olmaya karar verdi. AFAD bünyesindeki eğitimlere katılan Özbey, sadece enkazda arama kurtarmayı değil iple tırmanmayı da öğrendi. Kahramanmaraş merkezli depremlerde de kurtarma faaliyetlerine katıldı. Endüstriyel iple tırmanma sertifikası alan Özbey, bu işi geçim kaynağı haline getirerek yüksek binaların dış cephe temizliğini yapmaya başladı.

Haberin Devamı

EKMEK TEKNESİ OLDU

Hüzünlü olayların bu işe başlamasına vesile olduğunun altını çizen Barış Özbey, riskli olmasına rağmen kısa sürede cam temizliği işini sevdiğini söylüyor. "İp üzerine ilk çıktığımda tedirgin oldum. Sonrasında her indiğimde tekrar tırmanmak istedim" diyen Özbey, "İpin ucunda yaşıyorum. Artık buradan ekmeğimi kazanıyorum" diyor. Genç adam, "Ama acil bir durumda hiç düşünmeden AFAD'a destek için sahaya iniyoruz. Bir kişinin canını kurtarmak için mücadele ediyoruz" diye de ekliyor.