GündemÇember daraldı

Çember daraldı

Paylaş
Çember daraldı

Diyarbakır'ın Tavşantepe köyünde 8 yaşındaki Narin Güran'ın 21 Ağustos'ta kaybolmasıyla ilgili olarak 1 kişi şüpheli sıfatıyla gözaltına alındı. Şüphelinin aileye çok yakın biri olduğu iddia edildi. Diyarbakır Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım, "Çember daraldı, sonuca çok yaklaştık" dedi.

Narin Güran'ın kaybolması olayında şüpheler küçük kızın kaçırıldığı yönünde yoğunlaştı. Arama çalışmalarını koordine eden Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım dün bir basın toplantısı düzenleyerek gelinen noktayı anlattı. Başta jandarma olmak üzere 7 kurumdan 1710 kişinin Narin'i aramaya devam ettiğini belirten Yıldırım, "Karadan 55 kilometrekarelik alan ile 5 dere, 3 gölet, 18 su kuyusu ve 24 kilometre su kanalı arandı" dedi.

Haberin Devamı

ELDE İPUÇLARI VAR

Yıldırım, "12 bin 565 araç, 32 bin 952 şahıs sorgulanmıştır. 47 ev ile 22 metruk binada arama icra edilmiş. 8'i şüpheli 58'i tanık olmak üzere 66 şahsın ifadesi alınmıştır" diye konuştu. Gazetecilerin, "Elde ipucu var mı?" sorusuna da Yıldırım, "Tabii ki elimizde deliller var, ifadeler var. Narin'in dakika dakika köydeki hareketlerini kayıt altına aldık. Şu anda sizlere açıklayamadığım her türlü ihtimali de değerlendiriyoruz" diye yanıt verdi.

DNA ÖRNEKLERİ ALINDI

Tümgeneral Yıldırım, "Şu anda çember çok daraldı. Çok kısa bir süre kaldığını değerlendiriyorum. İsteğimiz o ki Narin'imize sağ salim ulaşalım. İnşallah Narin'imizin müjdesini bu millete buradan vermek isterim" dedi. Bu arada şüpheli olarak ifadesi alınan 8 kişiden birinin gözaltına alındığı öğrenildi. Bu kişinin Narin'in yakın akrabalarından biri olduğu da belirtildi. Şüpheliden alınan DNA örneklerinin incelendiği belirtildi.

Haberin Devamı

BİR TERLİK DAHA

Narin'in kaybolduğu ilk gün bir terlik bulunmuş ancak bu terliğin küçük kıza ait olmadığı belirlenmişti. Arama çalışmalarının 8'inci gününde, köye 2 kilometre uzaklıktaki derede bir çocuk terliği daha bulundu. Aile ile yapılan görüşmede terlik numarasının Narin'inkinden farklı olduğu belirtildi. Terlik incelemeye alındı.