GündemCHP Kurultayı'nda konuşma krizi! Mansur Yavaş sitem etti

CHP Kurultayı'nda konuşma krizi! Mansur Yavaş sitem etti

Paylaş
CHP Kurultayı'nda konuşma krizi! Mansur Yavaş sitem etti

CHP'nin Tüzük Kurultayı'nda konuşma yapacağının bir saat önceden bildirildiğini söyleyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Polemik falan çıkarmak istemiyorum ama ben de Ekrem Başkanın güzel konuşması gibi sizlere bir konuşma yapmak isterdim. Bir kasıt aramıyorum ama kurumsal bir partide eğer iki belediye başkanı konuşturuluyorsa şöyle bir sorun vardır. Aylardır yapılan fitne ateşine yani 'Ekrem mi Mansur mu' şiddetli bir şekilde karşı çıkıyorum. Biz 14 tane büyükşehir belediye başkanıyız, sadece ikisini konuşturursanız buradan biz de fitne ateşine odun atmış oluyoruz" ifadelerini kullandı.

CHP'de parti programının görüşüldüğü ATO Congresium'daki "İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı" adı verilen 20. Olağanüstü Kurultay'ı bugün de devam etti. Programın ikinci gününde CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu kürsüye çıkarak konuşma yaptı.

Haberin Devamı

Özel ve İmamoğlu'nun konuşmasının ardından kurultayda konuşma yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise, konuşma yapılacağının kendisine bir saat önceden bildirilmesine tepki gösterdi.

YAVAŞ: FİTNE ATEŞİNE ODUN ATMIŞ OLUYORUZ

Yavaş, "Polemik falan çıkarmak istemiyorum ama ben de Ekrem Başkanın güzel konuşması gibi sizlere bir konuşma yapmak isterdim. Hazır bir şekilde, Türkiye'nin sorunlarına değinen ve bu konudaki fikirlerimi de açıklamak isterdim ama maalesef bir saat önce telefon açılıp 'siz de konuşun' dendi. Bir kasıt aramıyorum ama kurumsal bir partide eğer iki belediye başkanı konuşturuluyorsa şöyle bir sorun vardır. Aylardır yapılan fitne ateşine yani 'Ekrem mi Mansur mu' şiddetli bir şekilde karşı çıkıyorum. Bu konuda Sayın Genel Başkanımızın görüşü ve açıklaması belli. Biz 14 tane Büyükşehir Belediye Başkanıyız sadece ikisini konuşturursanız buradan biz de fitne ateşine odun atmış oluyoruz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İMAMOĞLU: BENİM HABERİM YOKTU

Konuşması biten Yavaş'ın yanına giden İmamoğlu ise, "Aydınlatalım, benim haberim yoktu" dedi. İmamoğlu, "Bana hangi belediye başkanlarının konuşacağı söylenmedi. Bizim aramızda bir sorun olmaz. Senin rahatsız olacağını duysam, konuşmamı atar, yerime otururum, hiç endişen olmasın" ifadelerini kullandı.