GündemCinayete indirim

Cinayete indirim

Paylaş
Cinayete indirim

Adana'da motosikletiyle hız yaptığı için kendisini önce uyarıp ardından tokat atan arkadaşını tabancayla öldüren 21 yaşındaki Bilal Altunkaynak cinayetten yargılandığı davada, 'haksız tahrik' ve 'iyi hal' indirimiyle 12.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Seyhan'da 9 Ocak 2023'te yaşanan olayda, Bilal Altunkaynak, motosikletiyle hızla gelip arkadaşları Mehmet Akyüz, Hamza Atay ve Mazlum Atay'ın önünde durdu. Arkadaşının süratli gitmesine kızan Mazlum Atay (28), "Çok hızlı gidiyorsun, biraz yavaş sür" dedi ve iddiaya göre küfredip yüzüne tokat attı. Altunkaynak da "Bu senin yanına kalmaz" diyerek uzaklaştı. Ardından arkadaşı Atay'ı arayıp nerede olduğuklarını öğrendi. Yanlarına gidip ruhsatsız tabancayla Atay'a ateş etti, diğer iki arkadaşı ise kaçtı.

Haberin Devamı

BİZİ DE ÖLDÜRECEKTİ

Yaralanan Mazlum Atay, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Altunkaynak mahkemede, öldürdüğü Mazlum Atay ile samimi olduklarını, aralarında husumet bulunmadığını söyleyerek "Çok pişmanım, yaralama, öldürme kastım yoktu, ailesinden özür diliyorum" dedi. Tanık olarak dinlenen arkadaşı Mehmet Akyüz ise "Koşarak üzerimize geldi. Silahını çıkartıp direkt üçümüze doğru ateş etti. Mazlum'un vurulduğunu gördüm, kendimi arabanın önüne attım. Yoksa beni de öldürecekti" diye konuştu.

MÜEBBETTEN 12.5 YILA

Mahkeme heyeti, sanık Bilal Altunkaynak'ı, Mazlum Atay'ı 'Kasten öldürme' suçundan önce müebbet hapisle cezalandırdı. Cinayeti haksız tahrik altında işlediği gerekçesiyle cezası 15 yıl, duruşmadaki iyi hali nedeniyle de 12.5 yıl hapse indirildi. Sanığa ayrıca, Mehmet Akyüz'ü öldürmeye teşebbüs suçundan 5 yıl 7 ay 15 gün, ruhsatsız silah bulundurmaktan ise 10 ay hapis cezası verilip tutukluluğunun devamı kararlaştırıldı.

Haberin Devamı