Gündem'Çözüm süreci masamızda değil'

'Çözüm süreci masamızda değil'

Paylaş
'Çözüm süreci masamızda değil'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala, yeni bir çözüm sürecinin başlayacağı yönündeki iddialar için “Şu anda bizim masamızda böyle bir şey yok. O daha önce yapıldı , oldu bitti. Şimdi sorun da farklı, o sorunlara bulunacak çare de farklı” dedi. Ala, siyasetteki ılımlı iklimi kıymetli bulduğunu söyledi.

ANAYASA VURGUSU

Haberin Devamı

AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Siyasette gözle görülür pozitif bir iklim bulunduğunu söyleyen Ala, “Partiler ve liderler arasında bir diyalog ikliminin olduğu çok açık. Diyalog iklimi oluştu ve buna da gelişmelerle katkıda bulunuyorlar” dedi. Seçim sonrası diyalog iklimindeki iyileşmeyi çok kıymetli bulduğunu söyleyen Efkan Ala, “Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu iklimi kurumsallaştırması için de yeni anayasa yapım süreçlerini çok değerli buluyorum” diye konuştu.

TOKALAŞMAYLA BAŞLADI

TBMM’nin 1 Ekim’deki açılışında Cumhur İttifakı ortağı MHP’nin lideri Devlet Bahçeli sıralarına gittiği DEM Partililerle tokalaşmıştı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Bahçeli’nin adımını olumlu karşılamıştı. Gelişmeler, yeni bir çözüm sürecinin başlayabileceği yönünde değerlendirmelere neden olmuştu. Efkan Ala, gazetecilerin “Yeni bir çözüm süreci mi başlıyor?” sorusuna “Bizim şu anda masamızda böyle bir şey yok. O daha önce yapıldı, oldu bitti. Şimdi sorun da farklı, o sorunlara bulunacak çare de farklı” dedi.

Haberin Devamı

‘İHTİYATLI İYİMSERLİK’

AK Parti’den önce tartışılması mümkün olmayan konularda AK Parti’nin devrim niteliğinde reformlar yaptığını söyleyen Ala, “O reformlar yapılmamış olsaydı Türkiye’yi de, Suriye’ye, Irak’a çevirmek isteyen projelerin nasıl uygulamaya konulduğu gözümüzün önünde” diye konuştu. Yeni anayasa yapılabileceğine ihtimal verip vermediği sorulan Ala, “İhtiyatlı bir iyimserlik içerisindeyim. Önemli bir tartışma süreci yaşayacağız. Bunun ben kendi başına da kıymetli olduğunu düşünüyorum. Biraz heyecanlanıyorum da” yanıtını verdi.

‘KİŞİYE GÖRE DAVA PEŞİNDE KOŞMAYIZ’

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun devam eden davasının siyasi olarak nitelenmesi ve AK Parti ile ilişkilendirmesi konusunda Efkan Ala, “Biz kişiye göre dava peşinde olamayız ki bundan en fazla sıkıntı çekmiş olan AK Parti’nin lideri” dedi. Ala, “Kuralları tartışalım siyasetçi olarak daha iyilerini getirelim ama mevcutlar da uygulanıyor. Kim uyguluyor? Mahkemeler. Mahkemeler nasıl biliyorsa öyle uyguluyorlar. Biz ne yapabiliriz?” diye konuştu.

Haberin Devamı