GündemCumhurbaşkanı Erdoğan 'Ada'ya ışık oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Ada'ya ışık oldu

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Ada'ya ışık oldu

Bitlis’te Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın katıldığı açılış töreninde, “Göz ameliyatıma destek ol Tayyip dede” yazılı pankart açan 9 yaşındaki Ada’nın dileği gerçek oluyor. Altı yıldır göz kayması ve denge problemi yaşayan Ada, Erdoğan’ın talimatı doğrultusunda İstanbul’da tedavi görecek.

Bitlis’te Ada Koçyiğit (9), 2018’de kafasını çarpması sonucu göz kayması ve denge bozukluğu sorunu yaşamaya başladı. Üç çocuklu Musa- Ceylan Koçyiğit çifti, kızlarını valilik ve belediyenin desteğiyle İstanbul ve Batman’da çeşitli hastanelere götürdü. Ada 1.5 yıllık süreçte sol gözünden ameliyat da oldu. İyileştiği düşünülürken bu kez aynı sıkıntı sağ gözünde başladı. Yeni ameliyat gerekti, ancak ailenin maddi durumu olmadığından bu gerçekleşemedi. Kızları için çare arayan aile, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kente geleceğini duyunca, kendisinden yardım istemeye karar verdi.

Haberin Devamı

‘TAYYİP DEDE’DEN YARDIM İSTEYELİM

Koçyiğit çifti, kızlarını da alarak tören alına gitti. Erdoğan, “Göz ameliyatıma destek ol Tayyip dede’ yazılı pankartı görünce, doktoruna ve Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’na Ada’nın tedavisi için talimat verdi. Musa Koçyiğit, “Mitingde Cumhurbaşkanımızın dikkatini çekmek için pankart açmaya karar verdik. Ne yazalım diye düşünürken Ada, ‘Tayyip dededen yardım isteyelim’ deyince, bu pankartı hazırladık. Miting başladığında pankartı çıkardım. Cumhurbaşkanımız hemen gördü ve talimat verdi. Sağlık Bakanı beni aradı. 3-4 gün sonra İstanbul’a gideceğiz ve Ada’nın tedavi süreci başlayacak. İnşallah ameliyat olacak. Cumhurbaşkanıma teşekkürlerimizi sunuyorum. Onun sayesinde kızım eski sağlığına kavuşacak” dedi.

Haberin Devamı