GündemCumhurbaşkanı Erdoğan: Belini kırdığımız terörün hortlamasına izin vermeyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Belini kırdığımız terörün hortlamasına izin vermeyiz

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Belini kırdığımız terörün hortlamasına izin vermeyiz

Malazgirt zaferinin yıldönümü nedeniyle Bitlis Ahlat’a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı toplu açılış töreninde “Belini kırdığımız terör tehdidinin tekrar hortlatılmasına izin vermeyiz. Bizi karanlık günlere çekmek isteyenlere asla eyvallah etmeyiz” dedi.

Malazgirt Zaferi’nin 953’üncü yıl dönümünü anmak üzere Bitlis Ahlat’a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamu ve özel sektör yatırımları toplu açılış törenine katıldı. Burada açıklamalarda bulunan Erdoğan terörle mücadeledeki başarıyı hatırlatıp “Terörün karanlık gölgesi doğu illerimizden çekildikçe şehirlerimizin potansiyeli ortaya çıkmaktadır. Düne kadar terör yuvası olan Gabar’da ülkemizin en büyük petrol rezervlerinden birini çıkarıyoruz. Eski Türkiye artık tamamen geride kaldı. İnsanımızın kökeninden, dilinden dolayı ötekileştirildiği günler geride kaldı. Terör sopası ile siyasetin dizayn edildiği, ülkemize istikamet çizildiği günler geride kaldı” dedi.

Haberin Devamı

‘AKRABA ÇİFTLİĞİNE ÇEVİRDİLER’

Erdoğan sözlerine “Belini kırdığımız terör tehdidinin tekrar hortlatılmasına izin vermeyiz. Eski günleri özleyenlere, çatışmayı, şiddeti özleyenlere, bizi karanlık günlere çekmek isteyenlere asla eyvallah etmeyiz” diye devam etti. Muhalefeti de eleştiren Erdoğan “Yıllarca çevre üzerinden bize ders vermeye kalkıp şimdi İstanbul’un en nadide çevre hazinesini para babalarına peşkeş çekiyorlar. Belediyeleri 3 ayda hısım akraba çiftliğine çevirdiler. Meydanlara söz verdikleri halde binlerce belediye işçisini kapı dışarı ettiler” dedi. Erdoğan daha sonra Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen kabine toplantısına başkanlık etti.

BU TOPRAKLARIN EMANETÇİSİ DEĞİL ASİL SAHİPLERİYİZ

Haberin Devamı

Erdoğan daha sonra Malazgirt Zaferi’nin 953. yılı kutlama törenleri kapsamında Ahlat’ta düzenlenen etkinliğe katıldı. Burada konuşan Erdoğan “Etnik köken üzerinden bizi bölmeye çalıştılar, mezhep, meşrep üzerinden ayırmak istediler. Siyasi görüş farklılıkları üzerinden nifak çıkarmaya kalkıştılar. Bölücü terör örgütü eliyle aramıza nefret duvarları örmeye kalktılar. Hepsinin üstesinden geldik. Vatanımıza yönelik senaryoları yırtıp atarak yolumuza devam ediyoruz. Şunun bilinmesini isterim; bizler bu toprakların emanetçisi değil, asıl sahipleriyiz. Bu toprakların altında da üstünde de biz varız” dedi.