GündemCumhurbaşkanı Erdoğan: Devrim niteliğinde adımlar attık

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Devrim niteliğinde adımlar attık

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Devrim niteliğinde adımlar attık

Rixos Tersane İstanbul’un açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan “İktidarımız döneminde turizmi stratejik bir alan olarak gördük ve devrim niteliğinde adımlar attık. Turizmi 12 aya yayma hedefimiz çerçevesinde sadece sahil turizmini değil tarih, inanç, kültür, doğa, sağlık, gastronomi gibi kritik alanlarda da vizyonel çalışmalar yürüttük” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul Beyoğlu’ndaki Rixos Tersane İstanbul’un açılış töreninde yaptığı konuşmada “İstanbul gayretlerimiz neticesinde bugün kültür ve kongre turizmi açısından dünyanın gözde destinasyonlarından biri haline geldi” dedi. Hükümetleri döneminde NATO Zirvesi, Birleşmiş Milletler İnsani Zirvesi, 13. İslam Zirvesi, 3. Türkiye Afrika Ortaklık Zirvesi, Türk Devletleri Teşkilatı 8. Zirvesi gibi pek çok uluslararası toplantıya ev sahipliği yaptıklarını hatırlatarak, “Dünyanın dört bir ucundan devlet başkanlarını, bakanları, kendi alanında duayen isimleri İstanbul’umuzda ağırladık” diye konuştu.

Haberin Devamı

EKONOMİNİN LOKOMOTİFİ

Erdoğan “Hükümet olarak yatırımcılarımızın daima yanında olduk. Ülkemizde veya yurt dışında elde ettiği kazancı yine Türkiye ekonomisinin büyümesi için kullanan tüm müteşebbislerimizin yanındayız. Türkiye olarak turizm konusunda dünyanın en güçlü potansiyeline sahip ülkelerinden biriyiz. İktidarımız döneminde turizmi stratejik bir alan olarak gördük ve devrim niteliğinde adımlar attık. Turizmi 12 aya yayma hedefimiz çerçevesinde sadece sahil turizmini değil tarih, inanç, kültür, doğa, sağlık, gastronomi gibi kritik alanlarda da vizyonel çalışmalar yürüttük. Turizm için kullanılan bacasız sanayi tanımlaması gerçek manasına ilk defa bizim dönemimizde kavuştu. Turizmi Türk ekonomisinin lokomotifi haline getiren biz olduk” dedi.

Haberin Devamı