GündemCumhurbaşkanı Erdoğan: Esed adım attığında biz yaklaşım gösteririz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Esed adım attığında biz yaklaşım gösteririz

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Esed adım attığında biz yaklaşım gösteririz

Almanya dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed, Türkiye ile ilişkileri düzeltme noktasında bir adım attığı anda, biz de ona karşı o yaklaşımı gösteririz. Biz davetimizi yapacağız. Bu davetle birlikte Türkiye-Suriye ilişkilerini geçmiştekiyle aynı noktaya getirelim istiyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Avrupa Şampiyonası kapsamında milli takımın Hollanda ile oynadığı karşılaşmayı izlemek için gittiği Almanya’dan dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gazze’de ateşkes konusunda yaşanan gelişmeleri değerlendiren Erdoğan, “2-3 gündür ciddi manada olumlu gelişmeler var. Görüşmelerde daimi ateşkesi öngören bazı olumlu adımlar atıldı. Ama bütün mesele Netanyahu’nun tavırları. İsrail bu caniliği, bu vahşeti daha fazla sürdürememeli. İsrail çatışmaları bölgeye yayma niyetinden vazgeçmeli. Türkiye ilk andan itibaren barıştan yana olmuştur” dedi.

Haberin Devamı

"3 MİLYON SURIYELİ"

Erdoğan “Kayseri’de yaşanan olayların arkasında organize bir el olabilir mi?” sorusuna “Muhakkak ortada bir mikser var. Onlar ne kadar bu işi karıştırmaya gayret ederlerse etsinler, biz güçlü devlet olarak bunlara gereken tokadı anında attık. Ama yeter ki içimizdeki siyasetçiler akıllı hareket etsin. Artık ana muhalefet diye bir şey kalmadı. Bu muhalefet sürekli kışkırtıcılık yapmaya devam ediyor, rahat durmuyor. Hâlâ kalkıyor, mültecilerle uğraşıyor. Şu anda Suriye’den 3 milyonu aşan mülteci ülkemizde” cevabını verdi.

"DÜŞMAN DEĞİLDİK Kİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine “Şimdi öyle bir noktaya geldik ki, Esed, Türkiye ile ilişkileri düzeltme noktasında bir adım attığı anda biz de ona karşı o yaklaşımı gösteririz. Biz dün Suriye ile düşman değildik ki. Biz Esed ile ailece görüşüyorduk. Biz davetimizi yapacağız. İnşallah bu davetle birlikte de Türkiye-Suriye ilişkilerini geçmişte olduğu gibi aynı noktaya getirelim istiyoruz. Davetimiz her an olabilir. Türkiye’de görüşme olması konusunda Putin’in yaklaşımları var. Biz her yerde arabuluculuktan bahsediyoruz da komşumuzla niye olmasın?” diye devam etti. İHA

Haberin Devamı