GündemCumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'i Adalet Divanı'na vereceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'i Adalet Divanı'na vereceğiz

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'i Adalet Divanı'na vereceğiz

Kabine toplantısının ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail askerinin öldürdüğü Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eyri için her türlü hukuki adımı atacaklarını söyledi. Erdoğan “İsrail ile mücadeleyi en üst düzeyde Adalet Divanı’na da müracaatla devam ettireceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında dün Kabine Toplantısı düzenlendi. 3 saat 45 dakika süren toplantının ardından açıklama yapan Erdoğan, Kara Harp Okulu’ndan mezun olan teğmenlerin kılıçlı yemini hakkında “Gerekli tahkikatı büyük bir hassasiyetle yürütüyoruz. Türkiye’ye en büyük zararı istismarcı siyaset anlayışı vermiştir. Sınır ötesi ve okyanus ötesindekilerle ittifak yapıp iktidar hayali kuranlar bugün Gazi Mustafa Kemal üzerinden millete ayar vermeye kalkıyor” dedi.

Haberin Devamı

‘ANAYASA ZORUNLULUK’

Erdoğan “Türk demokrasisinin darbelerle ve darbeci zihniyetle hesaplaşmasını tamamlayabilmesi için sivil anayasa ihtiyaçtan öte bir zorunluluktur” diye konuştu. İsrail’in Gazze’ye saldırılarına değinen Erdoğan “Görevi Kudüs davasına sahip çıkmak olan İslam İşbirliği Teşkilatı’nın günden güne pervasızlaşan bu saldırılara bigane kalması düşünülemez. Milli Mücadele’de dönemin emperyalist güçlerine karşı direniş destanını yazmış bir millet olarak Filistinli kardeşlerimizin yanındayız” dedi.

‘TEK HANELİ ENFLASYON’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrailli keskin nişancı tarafından öldürülen Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eyri için “Ayşenur Ezgi’nin kanının yerde kalmaması için her hukuki adımı atacak, İsrail ile mücadeleyi en üst düzeyde Adalet Divanı’na da müracaatla devam ettireceğiz” dedi. Ekonomiye de değinen Erdoğan “Para, maliye ve gelirler politikalarını uyumla yürüterek, tek haneli enflasyona mutlaka ulaşacağız. Bunu daha önce nasıl yaptıysak yine başaracağız” diye konuştu.

Haberin Devamı