GündemCumhurbaşkanı Erdoğan: Kimsenin gücü yetmez

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kimsenin gücü yetmez

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kimsenin gücü yetmez

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias’ın Barış Harekatı Zaferi’nin 50’nci yıldönümü için KKTC’ye yönelik provokatif sözlerine Cumhurbaşkanı Erdoğan sert çıktı. Erdoğan, “Kıbrıs Türk halkını azınlık olarak göstermeye kimsenin gücü yetmez. Sayın Miçotakis’in bakanına haddini bildirmesi lazım” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’nci yılı kutlamaları için gittiği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) dönüşü, Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias’ın Kıbrıs Tüklerine yönelik provokatif açıklamalarına sert tepki gösterdi. “Herkesin çok iyi bildiği gibi Türkiye, Kıbrıs Barış Harekatı’nı adından da anlaşılacağı gibi barış için yapmıştır” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Uluslararası hukukun bize tanıdığı garantörlük hakkı kapsamında bu müdahale yapılmıştır. Mehmetçiğin ayak bastığı topraklarda işgal kültürü değil, huzur hakim olur” dedi.

Haberin Devamı

‘EDEP DIŞI İFADE’

Son NATO zirvesinde, aynı gün Kıbrıs’ta olacakları Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ile iki ülkenin birbirini rahatsız edecek bir açıklama yapmaması konusunda fikir birliğine vardıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Fakat Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias ne yazık ki; farklı bir havada. İleri geri açıklamalar yaptı. Kalkıp da Türklerin orada işgalci olduğunu söylemesinden daha densiz, edep dışı bir ifade olamaz. Dolayısıyla, Sayın Miçotakis’in bu bakanına haddini bildirmesi lazım. Adanın asli unsuru olan Kıbrıs Türk halkını azınlık olarak görmeye ve göstermeye kimsenin gücü yetmez” dedi.

85 MİLYONUN DAVASI

KKTC’de iktidar ve muhalefetin verdiği birlik beraberlik tablosunu kıymetli gördüğünü belirten Erdoğan, “Kıbrıs davasının sadece bizim değil, 85 milyonun davası, kırmızı çizgisi olduğu böylece anlaşılmıştır. Onlar askeri üs yapıyor, biz siyasi üs yapıyoruz. Ayrıca gerekirse deniz üssü ve deniz yapılarını Kuzey’de yaparız” dedi.

Haberin Devamı