GündemCumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu da Hitler gibi durdurulacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu da Hitler gibi durdurulacak

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu da Hitler gibi durdurulacak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İsrail’in geçen yıl 7 Ekim’den beri Gazze’de sürdürdüğü katliamın birinci yılında paylaştığı mesajda, masum insanlarla birlikte uluslararası sistemin de öldüğünü söyledi. Erdoğan, “Hitler nasıl insanlığın ortak ittifakıyla durdurulduysa Netanyahu da aynı şekilde durdurulacak” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İsrail’in 7 Ekim 2023’ten beri Gazze’de sürdürdüğü saldırı ve katliamların birinci yılını doldurması nedeniyle bir mesaj yayımladı. Erdoğan, “Bugün 7 Ekim, tam 365 gün önce hayatta olan, çoğu çocuk ve kadın 50 bin kardeşimiz vahşice katledildi. Gazze’deki hastaneler, farklı inançlara ait ibadethaneler, okullar artık ayakta değil. Pek çok gazeteci, sivil toplum kuruluşu temsilcisi, barış elçisi artık aramızda değil” dedi. Gazze’de ve Lübnan’da ölenlerin sadece masum siviller olmadığını söyleyen Erdoğan, aynı zamanda uluslararası sistemin de öldüğünü ifade etti.

Haberin Devamı

‘CİNAYET ŞEBEKESİ’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “1 yıldır dünyanın gözü önünde, katledilen aslında tüm insanlıktır, insanlığın geleceğe dair tüm umutlarıdır” dedi. Erdoğan, “Katil İsrail hükümetinin katlettiği on binlerce insanı bugün hüzünle yad ediyor; eşlerini, çocuklarını, ailelerini kaybeden yüreği yaralı Gazzeli, Filistinli, Lübnanlı kardeşlerime en kalbi taziyelerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı. İsrail’in uyguladığı soykırımın bedelini er geç ödeyeceğini söyleyen Erdoğan, “Hitler nasıl insanlığın ortak ittifakıyla durdurulduysa Netanyahu ve cinayet şebekesi de aynı şekilde durdurulacak” dedi.

‘DÜNYA HUZURA KAVUŞAMAZ’

Erdoğan, Gazze’de sürdürülen soykırımının hesabının sorulmadığı bir dünyanın huzura kavuşamayacağını söyledi. Erdoğan, “Türkiye olarak bedeli her ne olursa olsun İsrail hükümetinin karşısında durmaya, dünyayı da bu onurlu duruşa çağırmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı