GündemCumhurbaşkanı Erdoğan: Tiyatro diyenleri affetmeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tiyatro diyenleri affetmeyeceğiz

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tiyatro diyenleri affetmeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz 2016 darbe girişiminin 8'inci yıl dönümünde en büyük direnişin yaşandığı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü üzerindeki anıtı ziyaret etti. "15 Temmuz'a tiyatro diyenleri, danışıklı dövüş diyenleri kıyamete kadar affetmeyeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ dolasıyla İstanbul Üsküdar’da bulunan 15 Temmuz Şehitler Makamı’nı ziyaret etti. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü girişindeki 15 Temmuz Şehitler Anıtı’nda Kur’an-ı Kerim okuyup dua eden Erdoğan, akşam Ankara’daki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı’na katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’daki ziyaretleri sırasında vatandaşlara hitap etti.

Haberin Devamı

15 Temmuz gecesi millet iradesinin şaha kalktığını belirterek, "Milletimizin çıplak elleriyle tanklara ve ölüm kusan silahlara karşı verdiği destansı mücadeleyi büyük bir iftiharla hatırlıyoruz. Bu millet istiklaline dokunan, iradesine pranga vurmaya kalkan her oyunu nasıl bozmuşsa bundan sonra da bozmaya devam edecektir" dedi.

Cumhurbaşkanı, "Tek yürek, tek bilek bir aradayız. Darbe girişiminin ilk anlarından itibaren bizim çağrımızı beklemeden meydanlara koşan herkese teşekkür ediyorum. Adını tarihe, milletimizin kalbine altın harflerle yazdıran şehitlerimizin anılarını yaşatacağız" diye konuştu. 37 kişinin şehit edildiği köprüde eşi Emine Erdoğan ile anıta çiçek bırakan Cumhurbaşkanı, şehitler için dua okudu, aileleriyle sohbet etti.

Haberin Devamı

‘ŞÜKRANLA ANACAĞIZ’

Erdoğan, “Milletin darbecilere karşı destan yazdığı bu tarihi günde yine tek yürek, tek bilek olarak bir aradayız. 15 Temmuz şehitleriyle birlikte vatanımıza, bayrağımıza ve istikbalimize sahip çıkarken şehit düşen tüm kahramanlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnsan bir kere ölür, adam gibi ölür diyen, öleceksek ülkemiz ve milletimiz için adam gibi ölelim diyerek darbecilere meydan okuyan, milli irade kahramanlarını her daim şükranla anacağız” ifadelerini kullandı.

‘BİRER FİGÜRANLAR’

Şehitlerin kahramanlıklarının dilden dile, gönülden gönüle aktarılarak yaşatılacağını söyleyen Erdoğan, “15 Temmuz’a, oyun diyenleri, tiyatro diyenleri, utanmadan danışıklı dövüş diyenleri de kıyamete kadar affetmeyeceğiz” dedi. Erdoğan şöyle konuştu: “15 Temmuz’a bu çirkin iftiraları atanlar Türkiye üzerine oynanmak istenen kanlı oyunun tezgahlanmak istenen büyük tiyatronun birer figüranlarıdır. Bu millet istiklaline dokunan her oyunu nasıl bozmuşsa bundan sonra da bozmaya devam edecek"