GündemCumhurbaşkanı Erdoğan'dan Trump'a suikast girişimiyle ilgili ilk açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Trump'a suikast girişimiyle ilgili ilk açıklama

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Trump'a suikast girişimiyle ilgili ilk açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'de Trump'a yapılan silahlı saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Erdoğan, 'Türkiye olarak dost ve müttefik ABD halkının yanında olacağız.' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, ABD'de Trump'a yapılan silahlı saldırıya ilişkin ilk açıklama geldi.

Haberin Devamı

Erdoğan'ın mesajı şöyle:

ABD’nin 45’inci Başkanı ve Başkan Adayı Sayın Donald Trump’a yönelik gerçekleştirilen suikast girişimini şiddetle kınıyorum.

Sayın Trump’a, ailesine ve sevenlerine en içten geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. ABD seçimlerine ve küresel istikrara gölge düşmemesi için saldırıyla ilgili tahkikatın en etkili biçimde yapılacağına, faillerin ve azmettiricilerinin en kısa sürede adaletin huzuruna çıkarılacağına inanıyorum. Türkiye olarak dost ve müttefik ABD halkının yanında olacağız.

Cumhurbaşkanı Erdoğandan Trumpa suikast girişimiyle ilgili ilk açıklama

NE OLDU?

ABD başkan adayı Donald Trump'a, mitingde yaptığı konuşma sırasında ateş açıldı. Kulağından yaralanan Trump, kürsüden indirildi. Donald Trump, olaydan sonra yaptığı ilk açıklamada, "İyiyim ve tıbbi muayeneden geçiyorum." ifadesini paylaştı. ABD Başkanı Joe Biden da düzenlediği basın toplantısında herkesin saldırıyı kınaması gerektiğini belirterek, "ABD'de bu tür hastalıklı şiddete yer yok" dedi. Son dakika haberine göre saldırganın kimliği belli oldu. Öte yandan FBI, saldırganın öldürüldüğü duyurdu.

Haberin Devamı