GündemCumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni anayasa açıklaması: İlk 4 maddeyle sorunumuz yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni anayasa açıklaması: İlk 4 maddeyle sorunumuz yok

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni anayasa açıklaması: İlk 4 maddeyle sorunumuz yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa’nın ilk dört maddesi üzerine tartışmaların sürece katkı sağlamayacağını söyledi. “Cumhur İttifakı ve partimizin Anayasa’nın ilk dört maddesi ile sorunu yok” diyen Erdoğan, şöyle konuştu: “Müşterek paydaları olabildiğince büyütmeliyiz.”

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yaklaşık üç saat süren Kabine Toplantısı’ndan sonra açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Önyargıların esiri olarak ileri demokrasi hedefimize varılamayacağını herkesin idrak etmesini bekliyor, tüm siyasi partilerin yeni anayasa çağrımıza yapıcı cevap vermelerini samimiyetle temenni ediyoruz. Anayasa’nın ilk dört maddesiyle ilgili partimizin ve Cumhur İttifakı’nın herhangi bir sorununun olmadığını, ilk dört madde üzerinden yapılan tartışmaların da sürece katkı sağlamadığını ifade etmek istiyorum” dedi.

Haberin Devamı

SİYASETTE YUMUŞAMA İKLİMİ

Türkiye’nin son dönemde siyasette bir yumuşama iklimine girdiğini, millî meselelerde ortak paydada buluşma arayışlarının artmaya başladığını ifade eden Erdoğan şöyle devam etti: “Terörün ve şiddetin Türk siyasetini esir almasının ilanihaye önüne geçmek için bir kapı aralandı. Ancak bunlarla eş zamanlı olarak bu atmosferi henüz meyveye durmadan zehirlemeye dönük girişimler de yoğunlaştı. Partisi tarafından dışlanmış kimi eski siyasetçilerin siyasette yumuşama atmosferini provokatif ifadelerle hedef tahtasına koymasını asla iyi niyetli bulmuyoruz.”

‘KİBİRLİ İDARECİYE TOLERANSIMIZ YOK’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 109. Dönem Kaymakamlık kursu kura töreninde yaptığı konuşmada, devletle millet arasında duvarlar ören elitist zihniyetin ülkeye büyük zararları olduğunu söyledi. Erdoğan, “Devlet milletinin hizmetindedir. Halktan kopuk idareci profiline tahammülümüz yoktur. Kibirli idareciye tolerans göstermeyiz” dedi. Erdoğan, kaymakamlara da şöyle seslendi: “Görev yerinizdeki kişileri aileniz olarak kabul edecek, emanete sıkı sıkıya sahip çıkacaksınız.”

Haberin Devamı