Gündem'Daha uzun yılar iktidarda olacağız'

'Daha uzun yılar iktidarda olacağız'

Paylaş
'Daha uzun yılar iktidarda olacağız'

AK Parti’nin 23’üncü kuruluş yıldönümü kutlamasında konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “AK Parti’yi millet kurdu, 14 Ağustos 2001’de biz sadece tabelasını astık” dedi. 2028’de de seçimi kazanacaklarını söyleyen Erdoğan, “Milletimizin tercihi ile daha uzun yılar iktidarda olacağız” diye konuştu.

‘KEFENİMİZİ GİYDİK’

Haberin Devamı

14 Ağustos 2001’de kurulan AK Parti’nin 23’üncü kuruluş yıldönümü dün 81 ilde, parti teşkilatlarının düzenledikleri etkinliklerle kutlandı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Ankara’daki AK Parti Kongre Merkezi’nde düzenlenen kutlamaya katıldı. Erdoğan, yaptığı konuşmada “AK Parti milletin umudu olarak, millet tarafından kuruldu. 14 Ağustos 2001’de bir gönül hareketinin sadece tabelasını astık. Kefenimizi giyerek başlattığımız hareketin, milletimizin emin ellerde olacağının sözünü verdik” dedi.

‘EYVALLAH ETMEDİK’

AK Parti’nin kuruluşundan 14 ay sonra iktidara geldiklerini hatırlatan Erdoğan, “Pek çok tehdit ile mücadele ettik. ‘Ordu göreve’ pankartlarıyla darbe çığırtkanlığı yaptılar. 367 diye bir şey uydurarak Meclis’in iradesine ipotek koymaya çalıştılar” dedi. Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Gezi olaylarında sokaklarımızı ateşe verdiler. 17-25 Aralık’ta haşhaşiler, 15 Temmuz’da milletin iradesine çökmeye kalkıştı. Kirli oyunlara eyvallah etmedik, bunları bozup atarak bugünlere geldik.”

Haberin Devamı

‘208 ÜNİVERSİTE VAR’

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan “Türkiye’yi nereye getirdiğimizi milletimiz çok iyi görüyor. Emeklimiz, memurumuz, işçimiz, kadınlarımız kalkınma hamlelerinin en yakın tanığıdır” dedi. Erdoğan, “76 üniversite varken bugün 208 üniversite var. 25 şehir hastanesi açtık. Bölünmüş yol uzunluğunu 6 bin 100 km’den 29 bin 400 km’ye çıkardık. Karadeniz’de ülkemizin en büyük doğal gaz rezervi keşfini yaptık. Gabar’da yine 100 bin varillik keşfe imza attık. Türkiye’nin otomobili Togg artık yollarda” dedi.

MHP’YE TEŞEKKÜR

Erdoğan, “2028 seçimlerinde de milletimiz gayretimizi, tecrübemizi takdir edecek ve emaneti yine AK Partili kadrolara, bizlerin ehil ellerine teslim edecektir. Milletimizin tercihi ile daha uzun yılar iktidarda olacağız” diye konuştu. AK Parti kadrolarına teşekkür eden Erdoğan, “Cumhur İttifakı’ndaki ortağımız MHP’deki kardeşlerime destekleri için teşekkürlerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı.

‘CHP ALIŞKANLIKLARINI SÜRDÜRMEKTE ZORLANIYOR’

Millete tepeden bakanları her seçimde yenilgiye uğratarak Türkiye gerçeklerini görmeye mecbur bıraktıklarını söyleyen Erdoğan, “On yıllardır jakobenizmin, vesayetin bekçiliğini yapan CHP, eski alışkanlıklarını sürdürmekte zorlanmaktadır” dedi. Erdoğan “CHP’nin milletle kavgasını bitirmesi en çok bizi mutlu edecektir. CHP’nin milletin değerleri ile barışması, demokrasiyi içselleştirmesi, normalleşmesidir” diye konuştu.

Haberin Devamı

2 VEKİL 13 BAŞKAN AK PARTİ’YE GEÇTİ

AK Parti’nin 23’üncü kuruluş yıldönümünde, daha önce İYİ Parti’den istifa eden İstanbul milletvekilleri Seyithan İşsiz ve Ahmet Ersagun Yücel ile farklı partilerden ayrılan 13 belediye başkanı AK Parti’ye katıldı. Erdoğan iki milletvekiline ve 13 belediye başkanına AK Parti rozeti taktı.