GündemDarbenin izlerini taşıyor! Yapay kafatası ile 8 yıl

Darbenin izlerini taşıyor! Yapay kafatası ile 8 yıl

Paylaş
Darbenin izlerini taşıyor! Yapay kafatası ile 8 yıl

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016 darbe girişiminde başından vurulan ve yapay kafatasının nakledildiği 27 operasyon geçiren Sabahattin Çelik, ömür boyu sürecek ameliyatlara rağmen yaşama arzusunu ilk günkü gibi canlı tutuyor.

İstanbul Fatih'teki evinden Haliç Köprüsü'nden geçen tankları gördüğünde arkadaşlarıyla haberleşerek Saraçhane'ye gitmek için sokağa çıktığını anlatan Sabahattin Çelik (44), ölü ve yaralı taşıdıkları sırada keskin nişancı kurşununa hedef olduğunu kaydetti. "27 gün sonra gözlerimi açtım. Kafatasımdan 27 kez ameliyat geçirdim" diyen Çelik 6 ay yatalak, 1 yıl boyunca da felçli yaşadığını, ancak yine de hayata tutunduğunu söylüyor.

Haberin Devamı

PİŞMANLIK HİSSETMEDİM

Yapay kafatası ile yaşadığını ve ameliyatlarının bir ömür boyu devam edeceğini kaydeden Çelik, "Çünkü beynimde sıvı kaybı var, hâlâ kan var. Tedavilerim bu şekilde devam ediyor" diyor. Bu süreçteki en büyük destekçisinin eşi ve ailesi olduğunu belirten gazi Çelik, "Yaşadıklarıma rağmen hiçbir zaman zerre kadar pişmanlık hissetmedim çünkü geleceğimiz için, çocuklarımıza örnek olalım diye sokağa çıktık" ifadesini kullanıyor. Gökçe KARAKÖSE/AA