GündemDevlet kurumlarında bayrak değişimi

Devlet kurumlarında bayrak değişimi

Paylaş
Devlet kurumlarında bayrak değişimi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı atama kararlarıyla Emniyet Genel Müdürü, Jandarma Genel Komutanı, Bursa Valisi ve 22 ilin emniyet müdürleri değişti. 13 üniversiteye rektör, 1 dış temsilciliğe büyükelçi ve devletin önemli kurumlarına yeni müdürler atandı.

KOMUTANLARA TERFİ

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararlarla devlet kurumlarındaki birçok önemli pozisyona yeni atamalar yapıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü’ne Bursa Valisi Mahmut Demirtaş getirilirken Bursa Valiliği’ne ise Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız atandı. Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, 1 Eylül 2024’ten itibaren yaş haddinden emekliye ayrılırken, yerine Orgeneral Ali Çardakcı atandı. Jandarma Genel Komutanlığı’na mensup 6 general ile 16 albay ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’na mensup 2 amiral ve 1 albay bir üst rütbeye terfi ettirildi.

SİNOP’A KADIN MÜDÜR

Jandarma Komutanlığı’na mensup 83 general ve albayın ise görev yeri ve pozisyonu değiştirildi. Kararla birlikte Sahil Güvenlik Komutanlı’ğına mensup 5 amiralin ise görev yeri değiştirildi. Sinop İl Emniyet Müdürlüğüne atanan Sibel Kılıçoğlu kentte bu göreve getirilen ilk kadın oldu. Türkiye’nin Hırvatistan Büyükelçiliği’ne, Göç Politikaları ve Vize İşlemleri Genel Müdürü Hayriye Nurdan Erpulat Altuntaş atandı. 13 üniversiteye rektör atamaları yapılırken bunlardan bazıları mevcut rektörlerden oluştu. İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörlüğü’ne TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal getirildi.

Haberin Devamı