Gündem'Devre'leri Şeyda'yı unutmadı! 'Kendi evladım gibi üzüldüm, içimiz yanıyor'

'Devre'leri Şeyda'yı unutmadı! 'Kendi evladım gibi üzüldüm, içimiz yanıyor'

Paylaş
'Devre'leri Şeyda'yı unutmadı! 'Kendi evladım gibi üzüldüm, içimiz yanıyor'

İstanbul'da 26 adet suç kaydı bulunan Yunus Emre Geçti tarafından vurularak şehit edilen polis memuru Şeyda Yılmaz'ın devre arkadaşları tarafından Hacı Bayram Veli Türbesi'nde lokma dağıtıldı.

İstanbul Ümraniye'de 26 adet suç kaydı bulunan Yunus Emre Geçti tarafından vurularak şehit edilen polis memuru Şeyda Yılmaz'ın Ankara'daki Akyurt Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde (POMEM) birlikte eğitim gördüğü devre arkadaşları tarafından Hacı Bayram Veli Türbesi'nde lokma dağıtıldı.

Haberin Devamı

Öğle namazı çıkışında dağıtılan lokma ikramını alan vatandaşlar, Yılmaz'ın şehit edilmesine tepki gösterdi. Bazı vatandaşlar idam cezasının geri gelmesini istediklerini söyledi.

Yılmaz'ın şehit olmasına çok üzüldüğünü belirten Gülşen Kılıç, “Mekanı cennet olsun. Allah bir daha böyle gençlerin acısını göstermesin. Bir daha böyle şeylerin olmasını istemiyoruz. Hepimizin evladı. İçimiz yanıyor. Böyle bir acı yaşamak istemiyoruz. Suçlular cezasını çeksin. Bence idam edilmeli” diye konuştu.

Devreleri Şeydayı unutmadı Kendi evladım gibi üzüldüm, içimiz yanıyor

Haberi duyunca çok ağladığını ifade eden Durdane Gören ise, “Polisimizi şehit edene idam versinler. Hepimizin çocuğu var. Gerçekten çok üzgünüm. Kendi evladım gibi üzüldüm. Çok ağladım” dedi.

NELER YAŞANDI?

23 Eylül günü Ümraniye Ihlamurkuyu Mahallesi Petrol Yolu Caddesi üzerinde meydana gelen olayda, Ümraniye ilçe Emniyet Müdürlüğü Dudullu Polis Merkezi Amirliği tarafından "motosiklet hırsızlığı" suçundan yakalanan ve sonrasında firar eden şüphelinin yakalanmasına yönelik operasyon düzenlendi.

Haberin Devamı

Çeşitli suçlardan 26 adet suç kaydı bulunan Yunus Emre Geçti Ihlamurkuyu Mahallesi'nde ekipler tarafından yakalandı. Yunus Emre Geçti bu sırada polise direndi. Yaşanan arbedede polisin silahını alan Y.E.Ç., polislere ve çevredeki vatandaşlara ateş açtı. Geçti'nin açtığı ateş sonucu polis memuru Şeyda Yılmaz ve K.H.S. ile şüphelinin annesi P.G. yaralandı. Yaralılar sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.

27 yaşındaki Şeyda Yılmaz, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldu. Diğer yaralıların tedavisi sürerken, saldırıdan sonra kaçan şüpheli ise polisin yaptığı çalışmaların ardından sokak arasında kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı.

Devreleri Şeydayı unutmadı Kendi evladım gibi üzüldüm, içimiz yanıyor

Öte yandan Yılmaz'ın olaydan sonraki gün izne çıkıp Sivas'ta bulunan anne ve babasının yanına gitmeye hazırlandığı öğrenildi. Yılmaz, memleketi Sivas'ta bulunan Yukarı Tekke Polis Şehitliğine defnedildi.

ŞEHİT EŞİNDEN YÜREK BURKAN SÖZLER

Cenaze namazı öncesi şehidin eşi Semih Yılmaz üniforması ile gelerek şehit eşinin tabutuna sarıldı. Eşinin tabutunu öperek başını koyan Yılmaz, uzun süre gözyaşı döktü. Semih Yılmaz eşinin tabutuna sarılarak, “İzin aldık gelecektik, vatan sağ olsun. Çok mu istedin, Sivas’ı” diyerek ağladı.

Haberin Devamı

Devreleri Şeydayı unutmadı Kendi evladım gibi üzüldüm, içimiz yanıyor

Şehidin annesi Nurgül ve babası Mehmet Yağlı da kızlarının tabutunu ve fotoğrafını öperek gözyaşı döktü.

ADLİYEYE ÇÖP POŞETİYLE GÖTÜRÜLDÜ

Ümraniye'de polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit eden saldırgan Yunus Emre Geçti adliyeye sevk edildi. Sevk sırasında siyah çöp poşeti giydirilen saldırganı iki kadın polis Hayvan Durum İzleme Amirliğine bağlı hayvan taşıma aracına aracına götürdü.

Devreleri Şeydayı unutmadı Kendi evladım gibi üzüldüm, içimiz yanıyor

Firar ettikten kısa süre sonra yakalanan şüpheli Yunus Emre Geçti'nin sorgusu Cinayet Büro Amirliğinde yapıldı. Yapılan sorgulamada şüphelinin olay anını tam olarak hatırlamadığını söylediği ancak cinayeti itiraf ettiği öğrenildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Geçti, savcılık ifadesinin ardından sevk edildiği Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından; 'Kamu görevlisini görevinden dolayı kasten öldürme' suçundan tutuklandı.

Haberin Devamı