GündemDiscord çöktü mü? 9 Ekim Discord kapatıldı mı, yasaklandı mı? Discord uygulaması neden açılmıyor, ne zaman açılacak?

Discord çöktü mü? 9 Ekim Discord kapatıldı mı, yasaklandı mı? Discord uygulaması neden açılmıyor, ne zaman açılacak?

Paylaş
Discord çöktü mü? 9 Ekim Discord kapatıldı mı, yasaklandı mı? Discord uygulaması neden açılmıyor, ne zaman açılacak?

Özellikle son zamanlarda toplumsal infial yaratmakta olan olaylarda adı geçen iletişim uygulaması Discord’a erişim sorunları sürüyor. Peki, Discord çöktü mü? 9 Ekim Discord kapatıldı mı, yasaklandı mı? Discord uygulaması neden açılmıyor, ne zaman açılacak?

Discord çöktü mü? Sorusu, 9 Ekim Çarşamba günü sabah saatlerinde Discord uygulamasına erişim problemi olan vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı tarafından yapılan açıklamaların ardından Discord’a getirilebilecek kısıtlamalar gündemde yer alıyordu. Peki, Discord çöktü mü? 9 Ekim Discord kapatıldı mı, yasaklandı mı? Discord uygulaması neden açılmıyor, ne zaman açılacak?

Haberin Devamı

DİSCORD ÇÖKTÜ MÜ?

9 Ekim 2024 tarihinde Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un açıklamasına göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından mesajlaşma ve sosyal medya platformu Discord'a erişim engeli kararı verilmiştir. Karar, platformda 5651 Sayılı Kanun'un 8/1 maddesi kapsamında "çocukların cinsel istismarı ve müstehcenlik" suçlarına dair yeterli şüphe bulunması nedeniyle alınmıştır. Türkiye'den platforma erişim, bu karar doğrultusunda engellenmiştir.

Discord çöktü mü 9 Ekim Discord kapatıldı mı, yasaklandı mı Discord uygulaması neden açılmıyor, ne zaman açılacak

DİSCORD NE ZAMAN AÇILACAK?

Discord’un ne zaman açılacağı konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmamıştır.