GündemDİSCORD NEDEN KAPATILDI? 10 Ekim Discord uygulamasına neden yasak geldi, erişim yasağı getirildi?

DİSCORD NEDEN KAPATILDI? 10 Ekim Discord uygulamasına neden yasak geldi, erişim yasağı getirildi?

Paylaş
DİSCORD NEDEN KAPATILDI? 10 Ekim Discord uygulamasına neden yasak geldi, erişim yasağı getirildi?

9 Ekim 2024'te Discord kullanıcıları, uygulamaya erişimde zorluk yaşamaya başladı. Birçok kullanıcı, uygulamaya erişim sağlayamayınca bu durumun nedenini merak etti. Peki, Discord neden kapatıldı? 10 Ekim Discord uygulamasına neden yasak geldi, erişim yasağı getirildi?

Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından alınan bir kararla, Discord'a geçici erişim engeli getirildi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, platformda çocuklara yönelik istismar ve müstehcen içeriklerle ilgili şüpheler bulunduğunu, bu nedenle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine yasal bir adım atıldığını ifade etti. Peki, Discord neden kapatıldı? 10 Ekim Discord uygulamasına neden yasak geldi, erişim yasağı getirildi?

Haberin Devamı

DİSCORD NEDEN KAPATILDI?

Discord, Adalet Bakanlığı ve Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından platformda tespit edilen yasadışı içerikler ve çocuk istismarı gibi suçlara dair şüpheler nedeniyle geçici olarak erişime kapatıldı. Konuya ilişkin son bir açıklama da Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'ndan geldi.

DİSCORD NEDEN KAPATILDI 10 Ekim Discord uygulamasına neden yasak geldi, erişim yasağı getirildi

AK Parti grup toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Uraloğlu, "Discord'u kapattık diye çok acayip bir memnuniyet var. 1 hafta önce kapatsaydık bu memnuniyet muhtemelen olmayacaktı" ifadelerini kullandı. Uraloğlu, "Discord'a erişim engellendi. Burası tamamen kapalı sistem. Güvenlik birimlerimiz oradaki sorgulamayı yapamıyor maalesef. Bilgiler güvenlik birimlerimizle paylaşmayı reddettiği için zorunlu olarak erişime engel getirdik" dedi.

Haberin Devamı

DİSCORD NEDEN KAPATILDI 10 Ekim Discord uygulamasına neden yasak geldi, erişim yasağı getirildi

DİSCORD NE ZAMAN AÇILACAK, AÇILACAK MI?

Discord’un ne zaman açılacağı konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmamıştır. Discord'a erişim engeli 9 Ekim 2024 tarihinde uygulanmaya başladı ve kullanıcılar platforma ulaşmakta sorun yaşıyor. Şu an için yetkililer, erişim engelinin ne zaman kaldırılacağı konusunda bir tarih vermedi. Engelin kaldırılmasına ilişkin bir gelişme olduğunda resmi açıklamalar yapılacak ve kullanıcılar yeniden platforma erişim sağlayabilecek.