Gündem'Ecdadın emanetine sahip çıkacağız'

'Ecdadın emanetine sahip çıkacağız'

Paylaş
'Ecdadın emanetine sahip çıkacağız'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 6 yıllık restorasyonu tamamlanan Yıldız Sarayı’nın açılışını yaptı. Yıldız Sarayı’nın Sultan 2. Abdülhamid’le özdeşleştiğini söyleyen Erdoğan, “Ecdadın emanetlerine sahip çıkmayı sürdüreceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün İstanbul’da, 6 yıllık restorasyonu tamamlanan Yıldız Sarayı’nın açılış törenine katıldı. Yaptığı konuşmada, restorasyonda görev alan uzmanlara teşekkür eden Erdoğan, Yıldız Sarayı’nın tarihteki önemine değinerek “200 yıllık tarihiyle Yıldız Sarayı, Osmanlı’nın en sancılı yıllarına şahitlik etmiştir. Sultan 2. Abdulhamid’le özdeş hale gelmiştir. Yıldız Sarayı’na asıl hürriyetini kazandıran Abdülhamid Han olmuştur” dedi.

Haberin Devamı

‘REDDİ MİRAS ANLAYIŞI’

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti: “Necip Fazıl’ın 36 Türk hükümdarı arasında belki de en büyüğü olarak tanımladığı Abdülhamid darbeye kadar devleti buradan yönetti. Yıldız Sarayı, devleti yönelen yıkma girişimleri karşısında direnişin sembolü oldu.” Erdoğan, “Reddi miras anlayışı bizlere çok ağır bedeller ödetti. Bu sembollerden biri Yıldız Sarayı oldu. Ecdat yadigarı pek çok varlık gibi burası da yıllarca hoyratça kullanıldı” diye konuştu.

AĞUSTOSUN SONUNA KADAR ÜCRETSİZ OLACAK

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Yıldız Sarayı'nın 44 gün boyunca ücretsiz olarak ziyaret edilebileceğini duyurdu. Erdoğan "Bugünden itibaren halkımıza açtığımız bu mekanı önümüzdeki ayın sonuna kadar ücretsiz olarak ziyarete açıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

‘SAVARONA’YI DA RESTORE ETTİK’

Ecdadın emanetlerine sahip çıkmayı sürdüreceklerini söyleyen Erdoğan, “Lafa gelince Atatürk konusunda mangalda kül bırakmayanların çürümeye terk ettiği Savarona yatına sahip çıkan da biz olduk. Ayrım gözetmeden tarihi kucakladık” dedi. Erdoğan “Gazetelere de yansıyan ahlaksızlık hadisesinden sonra Savarona yatını devraldık, restore ettirdik. Devlet başkanlarını ağırlamak için kullanmaya başlıyoruz” ifadelerini kullandı. 2010’da Savarona’ya fuhuş baskını düzenlenmişti.