Gündem 'Ellerini kırarız'

'Ellerini kırarız'

Paylaş
'Ellerini kırarız'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Kabinedeki değişikliğe değinen Erdoğan, “Çevre Bakanlığı görevini yürütecek Murat Kurum ile Sağlık Bakanlığı görevini yürütecek Kemal Memişoğlu hocamıza rabbimden muvaffakiyetler diliyorum” dedi. Gazze’deki katliamlardan sorumlu İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya tepki gösteren Erdoğan, “Karşımızda devlet adamı vasfının asgari şartlarını dahi taşımayan gözü dönmüş ihtiraslarının esiri olmuş aklını vicdanını kaybetmiş bir katil var” dedi.

Haberin Devamı

‘TUZAĞA DÜŞMEYECEĞİZ’

Erdoğan, “Ankara’nın güvenliğini Gazze’nin, Kudüs’ün, Ramahallah’ın, Beyrut’un ve Bağdat’ın huzur ve güvenliğinden ayrı göremeyiz” ifadelerini kullandı. Kayseri’de taciz vakası üzerinden kaos planı tezgahlandığını söyleyen Erdoğan şöyle konuştu: “İkinci perde ise Suriye’nin kuzeyinde sergilendi. Bunları kimin yazdığını çok çok iyi biliyoruz. Ne biz ne Suriyeli kardeşlerimiz bu sinsi tuzağa düşmeyeceğiz. Bayrağımıza uzanan elleri kırmasını bildiğimiz gibi ülkemize sığınan mazlumlara uzanan elleri de kırmayı biliriz.”

‘SAVUNMA’ GÖRÜŞMESİ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün Suudi Arabistan Savunma Bakanı Halid bin Selman Al-Suud’u Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen görüşmeye Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler de katıldı. /DHA

Haberin Devamı