GündemErdoğan, Mersin Şehir Hastanesi açılışında Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi

Erdoğan, Mersin Şehir Hastanesi açılışında Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi

Paylaş
Erdoğan, Mersin Şehir Hastanesi açılışında Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi

Türkiye'nin ilk şehir hastanesi Mersin'de açıldı. Açılış törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ve çok sayıda Bakan katılırken, törende konuşan Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürü olduğu zamana yönelik sert eleştirilerde bulundu

Mersin'deki Şehir Hastanesi'nin açılış töreninde ilk olarak Başbakan Binali Yıldırım konuştu. Ardından kürsüye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hedefinde CHP lideri Kılıçdaroğlu vardı. Erdoğan "30 yıl önceki günleri hatırlıyorum, Ana Muhalefet liderinin SSK'nın başında olduğu zamanı hatırlıyorum. Sağlam gidersiniz hastaneden ne yazık ki sakat çıkarsınız. O günleri hatırlıyorum. Ne banyo ne tuvalet. Bunların zihniyeti kirli. İşte buyrun, şimdi hastane mi görmek istiyorsun gel Mersin'e gör. Git Yozgat'a orada gör." dedi.

İŞTE ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARININ SATIR BAŞLARI:


Geçtiğimiz haftalarda Yozgat'ta ilk şehir hastanemiz hizmete girmişti. İnşallah resmi açılışını bizzat yapacağız. Şehir hastaneleri içinde ilk resmi açılışı yapılan hastane Mersin oluyor. Birileri laf üretir biz iş üretiriz iş! Amacımız şehir hastanelerinin tamamını 2020 yılına kadar hizmete almak. Bu hastaneye girdiğiniz zaman içeride modern bir hastaneyi göreceksiniz. Ve burada insan olduğunuzu hatırlayacaksınız.

Bu projenin amacı tek bir kampüsün içinde vatandaşlarımızın tüm sağlık sorunlarının en kaliteli şekilde çözüme kavuşturulmasıdır. Hastanemiz 5 yıldızlı konfordadır. Helikopter pistinden cihazlarına kadar her konuda en üst standartta tasarlanan hastanemiz ülkemize sınıf atlatıyor sınıf. Bugün açılışını yaptığımız Mersin Şehir Hastanesi günlerdir ekranlarda izlediniz. Hastanemizde her biri 33 metrekarelik içinde banyosu tuvaleti hasta yatağı refaketçi kanepesi, buzdolabı olan tek kişilik odalar var.

Biz devleti bir sağlıklı nefese feda eden neslin öncüleriyiz. Birileri bu atılan adımların farkında olmayabilir. Biz şu anda görevimizi yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz. Gelirken TOKİ'nin konutlarını görüyorsunuz değil mi? İstiyoruz ki halkımız modern konutların içinde insanca yaşamanın erdemine varsın.

ANA MUHALEFET LİDERİNİN SSK'NIN BAŞINDA OLDUĞU ZAMANLARI HATIRLIYORUM


30 yıl önceki günleri hatırlıyorum, Ana Muhalefet liderinin SSK'nın başında olduğu zamanı hatırlıyorum. Sağlam gidersiniz hastaneden ne yazık ki sakat çıkarsınız. O günleri hatırlıyorum. Ne banyo ne tuvalet. Bunların zihniyeti kirli. İşte buyrun, şimdi hastane mi görmek istiyorsun gel Mersin'e gör. Git Yozgat'a orada gör.

Eski sağlık düzenine evet mi hayır mı? (Evet sözleri üzerine) Karıştırıyorsunuz.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü, Osmangazi Köprüsü'nü açtık. İnşallah Çukurova Havalimanı'nın açılışını da inşallah 2018 yılında yapacağız.

Burada gördüğüm manzara kurumların uyum içinde çalıştıklarında nasıl bir iş ortaya çıktığını ortaya koyuyor.

Biz asla Mersin'e küsenlerden olmadık olmayacağız. bugün sizlerle ülkemizin ve milletimizin geçmişinden bugüne kadar yaşadığımız sıkıntılar hakkında da konuşmak istiyorum. Son 200 yılımız çalkantılarla geçti. Bedel ödeeyen hep milletimiz oldu. koskoca coğrafyaları kaybederken bedel ödedik. Kurtuluş Savaşı'nda bedel ödedik. Darbeler, vesayet nedeniyle bedel ödedik. Bu şekilde bedel ödeye ödeye bir gerçeği gördük. Milletin söz sahibi olduğu dönemlerde milletin horlandığı zamanlarda hep hüsrana uğradık.

Mersin'de Cuma Namazı'nı kıldığım camide güzel bir mesaj vardı. Biz islam medeniyetindeyiz.

367 GARABETİNİ KİM ORTAYA ÇIKARDI BİLİYORSUNUZ DEĞİL Mİ?


Ülkenin seçilmiş hükümetini seçilmiş bakanlarını seçilmiş milletvekillerini hiçe sayarak kendi çıkarlarını dayatmak isteyenlere karşı yıllarca mücadele ettik. 2007 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçimini hatırlayın. Bir 367 garabetini ortaya çıkaranların kimler olduğunu biliyorsunuz değil mi? Ülkenin meşru hükümetini devirmek için hareket edenleri biliyorsunuz değil mi? Şimdi karşılarında millet var millet! İşte bunları başaramayınca 17-25 Aralık'ta FETÖ'yü devreye sokup Emniyet Yargı darbesini başlattılar. Bu sefer terör örgütünü sahaya sürdüler. İmralı Pensilvanya ve Kandil birleşti. 20 Temmuz 2015'te çukur eylemlerine başladılar. Ülkeyi kana ve ateşe boğmaya çalıştılar. Milletimiz siyaset kurumunun arkasında durdu. Ve bu böyle devam edecek.

NİSAN AYINDA EVET DEMEYE HAZIR MIYIZ?


Nisan ayında sandık geldiğinde evet demeye hazır mıyız? Durmak yok yola devam demeye hazır mıyız? Mersin sandıkları patlatmaya hazır mı? Türk milleti 15 Temmuz gecesi uzun zamandır sessiz sedasız yürüttüğü geleceğine sahip çıkma gayretini tüm dünya duydu.

BİNALİ YILDIRIM'IN AÇIKLAMALARININ SATIR BAŞLARI:


Türkiye'de sağlık hizmeti alanında yeni bir döneme giriyoruz. Şehirlerimizi dev şehir hastaneleri ile buluşturuyoruz.
Güzel işler yapmaya başladığınız zaman karşınızda hayırcıları buluyorsunuz. Tıpkı bugün olduğu gibi.
Mersin Türkiye'nin teminatıdır. Türkiye'yi geleceğe taşıyan şehirlerin başında Mersin gelir.

Diyorlar ki Rejim değişiyor. Ne değişimi kardeşim! Siz kafalarınızı değiştirin! Cumhurbaşkanını siz seçeceksiniz! Recep Tayyip Erdoğan'ı 10 Ağustos seçimlerinde seçerek iş başına getirdiğiniz gibi sadece Cumhurbaşkanını seçmeyeceksiniz, aynı zamanda Türkiye'yi 5 yıl yönetecek kişiyi seçeceksiniz.

Referandumdan sonra ilk sandıkta Cumhurbaşkanını seçeceğiz evelallah Recep Tayyip Erdoğan'ı seçeceksiniz. İkinci sandıkta Meclis'i seçeceksiniz.

Bu hastanemiz 5 bin Mersinli'ye iş kapısı olacak.