Erol Evcil kimdir, kaç yaşında ve aslen nereli? Neden gözaltına alındı? Ankara Emniyeti 29 ilde eş zamanlı baskın düzenledi!
Erol Evcil kimdir, kaç yaşında ve aslen nereli? soruları, gündemi yakından takip edenler tarafından bugün yoğun şekilde araştırılıyor. Ankara Emniyeti’nin düzenlediği operasyonda Erol Evcil dahil olmak üzere 3 ayrı suç örgütünün liderinin gözaltına alındığı bildirildi. Haberin ardından Erol Evcil hakkında merak da arttı.
Erol Evcil Ankara Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Vergi Denetim Kurulu, MASAK, KOM Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen Demir Yumruk operasyonu kapsamında gözaltına alındı. Ankara merkezli 29 ilde eş zamanlı gerçekleşen operasyonda Erol Evcil ile birlikte 3 ayrı suç örgütünün lideri ve 250 şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi. Haberin ardından Erol Evcil’in kim olduğu ve neden gözaltına alındığı da merak konusu oldu.
EROL EVCİL KİMDİR?
Erol Evcil olarak tanınan gerçek adıyla Erol Eşrefoğlu 2 Mayıs 1966 tarihinde Bursa'nın Mudanya semtinde doğmuş, pek çok alanda faaliyetleri bulunan bir iş insanıdır.
Eşrefoğlu Turizm şirketiyle 1986 yılında iş hayatına atılan Erol Evcil, 1991 yılında Cavit Çağlar'ın oğlu Mustafa Çağlar'la yakın ilişkisi aracılığı ile iplik işine girdi. Piyasaya girerken, Çağlar ve Ali Osman Sönmez'den iplik aldığı bilinmektedir.
Erol Evcil 25 Kasım 1995 tarihinde cinayete kurban giden Tunca Tekstil'in sahibi olan Bursalı iş adamı ve tekstilci Nesim Malki, cinayetinin azmettiricisi olarak yargılandı.
Bir dönem "Zeytin Kralı" olarak anılan Eze Zeytincilik'in eski sahibi Erol Evcil, Malki cinayetini azmettirmek suçundan tutuklu bulundu ayrıca kara para aklamak ve organize suç örgütü yönetmek suçları nedeniyle 2015 yılından beri cezaevinde bulunuyordu. İnfaz yasası düzenlemesi sonrası 16 Nisan 2020 tarihinde İzmir'de tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye edildi.
EROL EVCİL NEDEN GÖZALTINA ALINDI?
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı; Demir Çelik Sektöründe üretici olarak faaliyet gösteren ve güçlenerek tekelleşmeye çalışan suç örgütlerine yönelik, Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma, Nitelikli Dolandırıcılık, Rüşvet ve 213 Sayılı Vergi Usul Kanununa muhalefet suçlarından soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Ankara Emniyet Müdürlüğü yerleşkesinde Mali Suçlarla Mücadale Şube Müdürlüğü görevlileri, Vergi Denetim Kurulu Müfettişleri, MASAK personeli ortak çalışma grubu oluşturdu, bu gruba KOM ekipleri de destek verdi.
Oluşturulan ortak çalışma grubu operasyonun hazırlık aşamasında her bilgi, belge ve detayı titizlikle değerlendirirken, 10 ay süresince dinleme ve fiziki takip tedbirlerini de uyguladı. Bu çalışmaların sonucunda Demir Çelik sektöründe faaliyet gösteren 3 ayrı suç örgütü tespit edildi.
Bu suç örtülerinin demir çelik piyasasını manipüle ederek fiyat istikrarını bozdukları, sektördeki diğer firmaları devre dışı bırakarak tekel olmaya çalıştıkları, sahte fatura düzenleyerek 3’üncü şahıslar üzerinden kurdukları paravan şirketler aracılığıyla haksız kazanç sağladıkları belirlendi.
Firmaların düzenledikleri 105 milyar liralık sahte fatura ile kamuyu 25 milyar lira zarara uğrattıkları tespit edildi. (2021 yılında organizasyon kapsamındaki paravan firmaların düzenlenmiş olduğu fatura tutarı neredeyse Türkiye Cumhuriyeti’nin EĞİTİM için ayırdığı ödenek tutarı kadar)
- Sıfır otomobil almak için büyük fırsat! İşte 2024 modeller için yıl sonu kampanyaları
- Altın ve gümüş yatırımı yapanlar için kritik uyarı! İslam Memiş müjdeyi duyurdu: Ucuz değil, bedava
- Bakan Uraloğlu: Havalimanı sayısı 60'a çıkacak
- Bakan Kacır müjdeyi verdi: Ekonomik katma değer sağlayacak
- Börekten çıkanlara inanamayacaksınız! Meşhur markanın adıyla satış yapıyordu, kıyma dışında her şey var!