Gündem Evli çiftten akıl almaz skandal: Evlatlık aldıkları çocuklara öyle bir şey yaptılar ki…

Evli çiftten akıl almaz skandal: Evlatlık aldıkları çocuklara öyle bir şey yaptılar ki…

Paylaş
Evli çiftten akıl almaz skandal: Evlatlık aldıkları çocuklara öyle bir şey yaptılar ki…

Amerika Birleşik Devletleri’nde ikamet eden Donald Ray Lantz ve Jeanne Kay Whitefeather’in yarattığı skandal, dünya gündemini derinden sarstı. Evlatlık olarak aldıkları çocuklara yaptıkları eylem, ağızları açık bıraktı. Virginia eyaletinde ikamet eden evli çift, karıştıkları olayın ardından savcı tarafından tutuklandı. Davası devam eden çift ile ilgili ortaya çıkan detaylar ise oldukça ürkütücü.

60’larında olan ve ABD’de yaşayan Jeanne Kay Whitefeather ve Donald Ray Lantz, yaşları birbirinden farklı olan 5 çocuğu önce evlat edindiler. Kalabalık ve mutlu bir aile olacaklarını düşünen çocukların başına gelenlerin perde arkasında ise korkunç gerçekler yatıyor. İşte tüm detaylar!

Haberin Devamı

AİLE OLACAKLARINI DÜŞÜNDÜLER

Amerika Birleşik Devletleri’nin Virginia eyaletinde ikamet eden Jeanne Kay Whitefeather ve Donald Ray Lantz’ın maddi durumları oldukça iyi. 60’larının başında olan bu çift, öncelikle yaşları değişen 5 çocuğun anne babası olmak için başvuruda bulundu. Gerekli işlemlerin tamamlanmasının ardından çocukları evlatlık edindiler. Mutlu bir aile olacakları hayalini kuran çocukları ise yaşayacakları evde hiç düşünmedikleri bir gerçek bekliyordu.

EVLATLIK OLARAK GELDİLER AMA KÖLE OLDULAR

62 yaşındaki Jeanne Kay Whitefeather ve 63 yaşındaki Donald Ray Lantz, karıştıkları korkunç olayın akabinde salı günü tutuklandı. Bu tutuklamanın sebebi ise evlatlık olarak aldıkları çocukları, köle amacıyla kullanmaları oldu. ABD polisi tarafından yapılan baskın sırasında harap haldeki kulübenin içerisinde kilitli haldeki çocuklar bulundu. Kıyafetleri yıpranan ve bitap düşen çocuklar, polislerin yürüttüğü operasyon sonrasında özgürlüklerine kavuştular.

Haberin Devamı

AYAKLARINDAN ZİNCİRLEYİP AHIRDA UYUTUYORLAR

Yapılan baskının ardından ortaya çıkan iddialara göre evlatlık olarak aldıkları çocukları ahırda tutuyorlardı. Bununla yetinmeyen çift, ayaklarını zincirle bağlıyordu. Beton bir zeminin üzerinde uyumak zorunda bırakıldılar. Kulübede tutuldukları süre boyunca yemek verilmediği için bitkin hale düşen çocuklarla ilgili ortaya çıkan diğer detaylar ise olayın boyutunu daha da ürkütücü hale getiriyor.

ÖZELLİKLE SİYAHİ ÇOCUKLARI EVLATLIK ALMIŞLAR

Köle olarak hapis tutulan çocuklarla ilgili bulunan ilk bulgular arasındaki ilk detay yaşları oldu. Çift tarafından alıkoyulan çocuklar; 6, 9, 11, 14 ve 16 yaşındalar. Jeanne Kay Whitefeather ve Donald Ray Lantz’ın evlatlık aldıkları bu çocukların siyahi olması ise bu eylemin amacının tamamen ırkçılığa dayandığını ortaya çıkarıyor.

ÇOCUKLAR JÜRİ KARŞISINA ÇIKTI

Çift tarafından tutsak edilen çocuklar, mahkemeye çıkarak başlarından geçen olayları jüriye anlattılar. İstismar ile ilgili korkunç detaylar aktaran çocuklar, konforlu bir eve geçirildiler.

Haberin Devamı

SAPIK ÇİFT ÖNCE SERBEST BIRAKILDI

Mahkemede yargılanan çift için 725 bin dolar kefalet ödemesinin ardından serbest kalabilecekleri konuşuldu. Savcı tarafından devam ettirilen dava dolayısıyla ABD’li çift tekrar tutuklandı. Haklarında verilecek cezanın ne olacağı ise önümüzdeki günlerde belli olacak.