Gündem'Ey ABD soykırımdan sen de sorumlusun'

'Ey ABD soykırımdan sen de sorumlusun'

Paylaş
'Ey ABD soykırımdan sen de sorumlusun'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Gazze’deki katliama sessiz kalınmasına tepki gösterip, “Ey ABD bu kan senin eline de bulaştı, soykırımdan en az İsrail kadar sorumlusun” dedi. Erdoğan, Filistin’in BM’de devlet olarak tanınmasının Güvenlik Konseyi’ndeki 5 üyenin keyfine bırakılamayacağını söyledi.

‘HAÇLILARDAN FARKI YOK’

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün AK Parti’nin TBMM’deki grup toplantısında konuştu. İstanbul’un fethinin 571. yılını kutlayan Erdoğan, “Fethe işgal diyenlerin, İstanbul duvarlarını zulüm 1453 yazılarıyla kirletenlerin, fetihten 250 yıl önce şehri istila edip taş üstünde taş bırakmayan haçlı sürülerinden farkı yoktur” dedi. İstanbul’un fetih ruhundan koparılmasına göz yummayacaklarını söyleyen Erdoğan, “İstanbul Türk’tür, Müslümandır. Ayasofya’yı zincirlerinden kurtarıp Fatih’in mirasına uygun şekilde bu şuurla tekrar açtık” diye konuştu.

‘İBRETLE TAKİP EDİYORUZ’

Tekrar cumhurbaşkanı seçildiği 28 Mayıs 2023’ün birinci yıldönümünü hatırlatan Erdoğan, “Rekor oyla görevi şahsımıza veren aziz milletime en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Vatan edebiyatı yapanların, koltuk uğruna değerlerini nasıl sattıklarını ibretle takip ediyoruz” dedi. Cumhurbaşkanlığı seçiminde rakibi olan eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Sırtımdan hançerlendim” açıklamasını anımsatan Erdoğan şunları söyledi: “Biz kimin kimi hançerlediği ile ilgilenmedik ama ucundan kan damlayan hançerin milletimizin sırtına saplanmasına da izin vermedik.”

Haberin Devamı

‘KANLA BESLENEN VAMPİR’

İsrail’in Gazze’deki soykırımının, Refah’taki saldırılarla daha kanlı bir safhaya girdiğini söyleyen Erdoğan, “Çadırlara düzenlenen saldırılarda 45 masum Filistinli şehit edildi. Masum bebeğin kafasını kopartmayı hiçbir inanç, ideoloji meşru gösteremez” ifadelerini kullandı. Erdoğan, “Dünya bir hastanın, bir manyağın, bir psikopatın, kanla beslenen vampirin barbarlığını canlı yayında izliyor. Ey ABD bu kan senin eline de bulaştı. Sen de bu soykırımdan en az İsrail kadar sorumlusun. Ey Avrupa başkanları bu barbarlığa siz de ortak oldunuz, çünkü sustunuz.”

'BİRLEŞMİŞ MİLLETLER RUHUYLA GAZZE’DE ÖLDÜ’

Birleşmiş Milletler’i (BM) eleştiren Erdoğan, “Ey BM soykırımı durduramayacaksan sen ne işe yararsın. Dünyanın geleceği 5 ülkeye kaldı ise ne gerek var o binalara” dedi. Erdoğan, “Gazze’de, BM de ruhuyla birlikte ölmüştür” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan 147 ülkenin Filistin’i Devlet olarak tanıdığını hatırlatıp, BM’nin Filistin’i tanımasının 5 üyeden oluşan güvenlik konseyinin keyfine bırakılamayacağını söyledi. İslam ülkelerine çağrı yapan Erdoğan, “Tepki göstermek için daha ne olmalı” dedi.

Haberin Devamı

‘SOKAK HAYVANLARI SORUNUNU ÇÖZMEK ŞART’

Yasal düzenleme ve ‘uyutma’ tartışmalarıyla gündemde olan ‘sokak hayvanları sorunu’ konusuna değinen Erdoğan, “Bugüne kadar istikametimizi milletimiz çizdi. Elitlere değil halka baktık. Sahipsiz köpek sorununa da bu zaviyeden bakıyoruz” dedi. Erdoğan, “Türkiye’de 4 milyon civarında sahipsiz köpek olduğu tahmin ediliyor. Yakala kısırlaştır bir çözüm olmadı. Meseleyi çözmemiz şart” dedi. Sahipsiz hayvanların kısırlaştırılıp aşılanarak sahiplendirileceğini söyleyen Erdoğan, “Bunu başarabilirsek bir sonraki adıma da ihtiyaç kalmayacak” dedi.