GündemFETÖ’den gözaltına alınan kazı başkanı halkla ilişkiler mezunuymuş

FETÖ’den gözaltına alınan kazı başkanı halkla ilişkiler mezunuymuş

Paylaş
FETÖ’den gözaltına alınan kazı başkanı halkla ilişkiler mezunuymuş

‘FETÖ’den gözaltına alınan Göbeklitepe Kazı Başkanı Müslüm Ercan halkla ilişkiler mezunuymuş

Göbeklitepe Kazı Başkanı Klaus Schmidt’in yaşamını yitirmesinden sonra bu göreve getirilen halkla ilişkiler mezunu, Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi Müdürü Müslüm Ercan, kısa süre önce ‘FETÖ’den gözaltına alınmıştı.

‘Asıl önemli mevzuyu bilmiyormuşum…’

Ercan’ın, Selçuk Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü mezunu olduğunu öğrenen Schmidt’in eşi Çiğdem Köksal Schmidt de sosyal medya hesabından şunları yazdı:

“Görevden alınan Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi Müdürü Müslüm Ercan’ın, Selçuk Üniversitesi Halkla İlişkiler mezunu olduğunu bilmiyordum! İlk göreve başladığı günlerden beri tanıdığım bu kişi, ‘Konya mezunuyum’ dediğinde hiç aklıma gelmemişti arkeoloji eğitimi almamış birinin göreve getirileceği… Bizlere hem okuduğunu, hem çalıştığı söylerdi. Bu ülkede arkeoloji okumuş insanlara kazı izni verilmiyor, sanat tarihçileri, mimarlık tarihçileri de kazı ve sondaj adı altında herhangi bir çalışma için izin alamıyorlar. Ama eşimin ardından Göbeklitepe kazı başkanlığı ve de Göbeklitepe alan başkanlığı teslim edilecek kişide başka kriterler aranmış anlaşılan. Ben son iki senedir Göbeklitepe de yapılanlar, takınılan tavırlar karşısında çok isyan ettim ve sonunda pes ettim. Ama asıl önemli mevzuyu bilmiyormuşum. Halkla ilişkiler mezunu bir kişi, hadi müze müdürlüğünü geçtin o bile tuhaf ama kazı başkanı nasıl olur aklım almıyor. Bu saatten sonra bu konuda bilmediğim şeyler çıktı ortaya.”

Müslüm Ercan ise Habertürk’e yaptığı açıklamada, uzmanlık alanının halkla ilişkiler olduğunu ancak aynı üniversitede klasik arkeoloji dalında lisans yaptığını kaydetti.