GündemFETÖ'nün darbe girişimine ilişkin davada Yargıtay cezaları onadı

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin davada Yargıtay cezaları onadı

Paylaş
FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin davada Yargıtay cezaları onadı

Yargıtay, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin Genelkurmay çatı davasında, sözde Yurtta Sulh Konseyi üyesi 17 sanığa verilen 138'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını onadı.

Yargıtay 3’üncü Ceza Dairesi, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin Genelkurmay çatı davasında 17 sanığa verilen 138'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezalarının onanmasına karar verdi. Sanıklar arasında eski orgeneral Akın Öztürk'de bulunuyor. Ankara 17’nci Ağır Ceza Mahkemesince 20 Haziran 2019'da verilen hükme ilişkin Yargıtay 3’üncü Ceza Dairesi tarafından yapılan temyiz incelemesini tamamladı.

Haberin Devamı

Buna göre, sözde yurtta sulh konseyinin üyesi olarak gösterilen ve darbe girişiminin 'yöneticileri' ve 'asli failleri' kabul edilen sanıklar eski Hava Kuvvetleri Komutanı ve Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyesi eski orgeneral Akın Öztürk ile eski tümgeneraller Kubilay Selçuk, Mehmet Dişli, eski tuğgeneraller Hakan Evrim, Erhan Caha, Mehmet Partigöç, Ali Osman Gürcan, eski tuğamiraller Ömer Faruk Harmancık ve Sinan Sürer, eski albaylar Bilal Akyüz, Cemil Turhan, Fırat Alakuş, Ahmet Özçetin, Murat Koçyiğit, Orhan Yıkılkan, Osman Kılıç ve Muhsin Kutsi Barış'a 'anayasayı ihlal' ve 'Cumhurbaşkanına suikast' suçlarından birer, 136 kişiye yönelik de ‘kasten öldürmek’ suçundan verilen 136'şar kez olmak üzere toplam 138'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezaları onandı. Ayrıca, bu sanıklara 26 defa 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan verilen 416'şar yıl hapis cezalarının da onanması kararlaştırıldı.

Haberin Devamı

Öte yandan sanıklarla aynı cezalara çarptırılan ama mahkeme kararının açıklanmasından sonra hayatını kaybeden eski albay Mustafa Barış Avıalan hakkındaki hükmün ise düşmesine karar verildi. Yerel mahkemece, bu sanıklar için, 3 maktul yönünden 'kasten öldürme' suçlamasıyla verilen hapis cezaları, 'olası kastla öldürme' yönünden yargılama yapılması gerektiği belirtilerek bozuldu.