GündemFirarinin uçuşu 17 yıl sonra bitti

Firarinin uçuşu 17 yıl sonra bitti

Paylaş
Firarinin uçuşu 17 yıl sonra bitti

30 Kasım 2007'de Isparta'da düşen ve 57 kişiye mezar olan uçağı kiralayan şirketin patronu Yavuz Çizmeci 11 yıl 3 ay hapis cezası almış ama hapse girmeden ortadan kaybolmuştu. Uçağın gerekli bakımlarını yaptırmayıp kazaya sebebiyet vermekle suçlanan ve 17 yıldır aranan Yavuz Çizmeci, dün İstanbul Havalimanı'nda sahte kimlikle yakalandı.

Atlasjet logosuyla uçan KK4203 sefer sayılı uçak, Isparta seferini yapmak üzere 50 yolcu ve 7 kişilik mürtebatıyla İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan 30 Kasım 2007'de saat 00.51'de havalandı. Uçak, saat 01.36'da Süleyman Demirel Havalimanı'na inişe geçtiği sırada Isparta'ya 18 km mesafedeki Keçiborlu ilçesindeki 1830 metre rakımlı Türbetepe'ye çakıldı. Türk havacılık tarihinin en büyük uçak kazalarından biri olan bu elim olayda, uçaktaki kimse kurtulamadı.

Haberin Devamı

İKAZ SİSTEMİ ARIZALIYDI

Uçak, Atlasjet tarafından bir başka sivil havacılık kuruluşu olan World Focus (Dünyaya Bakış) adlı firmadan kiralanmıştı. Kazadan sonra yapılan bilirkişi incelemesinde uçakta birçok şeyin eksik olduğu belirlendi. Uçağın yer yaklaşım ikaz sistemi arızalıydı. Bu yüzden pilotlar yere yaklaştıklarını anlamadı. Karanlıkta yol aldıkları için 'kör uçuş'a geçmişlerdi. İniş sırasında açılmayan flaplar da pilotların dikkatini dağıtmıştı. Sonuçta uçak kuyruğunu tepeye çarptı.

Firarinin uçuşu 17 yıl sonra bitti

ŞÜPHELİ TAVIRLARI YAKALATTI

World Focus'ta görev yapan 20 kişi yargılandı. Şirketin sahiplerinden Yavuz Çizmeci taksirle ölüme neden olmak suçundan 11 yıl 8 ay hapis cezası aldı. Ancak Yavuz Çizmeci ortadan kayboldu. Dün İstanbul Havalimanı'nda polis şüpheli tavırlarıyla dikkat çeken bir yolcuyu durdurdu. Gaziantep'e gitmeye hazırlanan bu yolcunun kimliğinin sahte olduğu anlaşıldı. Bu kişinin 17 yıldır aranan Yavuz Çizmeci olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

PARMAK İZİ KONTROLÜ

Polis şüpheliyi valizleriyle X-Ray cihazından geçtikten sonra durdurdu. Kimliğinin sahte olduğu belirlenince parmak izi taramasıyla şüphelinin Yavuz Çizmeci olduğu belirlendi.

 Firarinin uçuşu 17 yıl sonra bitti

2019'da havacılık faaliyetine son veren Atlasjet, TC-KAM kuyruk numaralı McDonnell Douglas MD-83 tipi bu uçağı World Focus Havacılık Şirketi'nden kiralamıştı.

Firarinin uçuşu 17 yıl sonra bitti

Düşen uçakta bazı bilim insanlarının da olması, sabotaj ihtimalini gündeme getirmişti. Ancak araştırmalar olayın kaza olduğunu ortaya koydu.