Gizli ilişki, cinayet ve DNA testi! 50 yıllık korkunç sır

Muğla’da Berrin Nalcı, ablasının “Sen babamın mirasçısı değilsin” sözü üzerine büyük şok yaşadı. Nalcı konuyu yargıya taşıdı. DNA testleri yapıldı. Berrin Nalcı 50 yıl sonra, biyolojik babasının, babası olarak bildiği Mahir Ayyıldız tarafından öldürülen Mustafa Uyanık olduğunu öğrendi.
Muğla’nın Ula ilçesinde bir süre önce yaşamını yitiren Fatma Ayyıldız, Akyaka’nın en zenginlerinden olan Mustafa Uyanık’tan 50 yıl önce bir kız çocuğu sahibi oldu. Ayyıldız bu sırrı sakladı, kızı Berrin Nalcı’yı (50) resmi nikahlı olduğu Mahir Ayyıldız’ın üzerine kaydettirdi. Mahir Ayyıldız, dönemin Akyaka Mahalle Muhtarı Mustafa Uyanık’ı 1982’de eşiyle birlikte yakalayınca öldürdü. Olayın ardından teslim olan Ayyıldız, cezaevinden çıktıktan bir süre sonra hayatını kaybetti. Fatma Ayyıldız da eşinden bir süre sonra öldü.
KAVGAYLA ORTAYA ÇIKTI
Bir yıl önce Berrin Nalcı, ablasıyla tartışırken, “Sen babamın mirasçısı değilsin” sözleriyle şok yaşadı. Avukat Varol Turbay aracılığıyla soybağı reddi davası açtı. Mahir Ayyıldız’ın babası olmadığı anlaşıldı. Avukat Turbay, Mustafa Uyanık için babalık davası açtı. 41 yıl önce cinayete kurban giden Uyanık ile Fatma Ayyıldız’ın mezarı 3 Mayıs’ta açıldı. DNA testi 1 Şubat 2025’te sonuçlandı. Nalcı’nın biyolojik babasının Mahir Ayyıldız tarafından öldürülen, adı sokaklara verilen Mustafa Uyanık olduğu ortaya çıktı. Cavit AKGÜN/DHA