Gündem Göz göre göre katliam

Göz göre göre katliam

Paylaş
Göz göre göre katliam

Ankara Çankaya’da oğlu ile kızını tabancayla öldürüp aynı silahla intihar eden inşaat mühendisi Murat Keklik’in, olay öncesi eşi Cemile Yıldız Keklik’i arayarak çocukları öldüreceğini söylediği ortaya çıktı.

Ankara Çankaya’da önceki akşam psikolojik sorunları olduğu ve ilaçlarını kullanmadığı öne sürülen inşaat mühendisi Murat Keklik (46), Naci Çakır Mahallesi’ndeki kayınbiraderinin evine gitti. Murat Keklik, evde kızı Doğa (11) ve oğlu Yağız Keklik’i (14) tabancayla rehin aldı. Çocuklarına ateş ederek öldüren baba Keklik, aynı silahla yaşamına son verdi. Olay yerine giden anne Cemile Yıldız Keklik sinir krizi geçirdi. Keklik çiftinin boşanma aşamasında olduğu belirtildi. Baba katliamıyla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.

Komşu Yaşar Aydın, bahçede bir kişinin telaşlı şekilde telefonda konuştuğunu gördüğünü belirterek, “Telefonda birine rehin aldığından bahsetti. Çocuklar içerideydi, hatta karşı komşunun çocuğu Aras da içerideydi. Sonra Aras’ı bırakmış. Eşi uzaklaştırma kararı aldırmış. Akrabalarının dediğine göre boşanma duruşmasında, baba bir katliam yapacağını söylemiş. Komşular ‘Baba yapma’ seslerini işitmiş” dedi. Mahalle esnafı Zeki Ağyer ise “Eşini ve kayınpederini arayıp çocuklarını öldüreceğini söylemiş; ama o ihtimal vermemiş sanırım, çocuklarına kıyamayacağını düşünmüş” diye konuştu. Murak Keklik’in ayrıca uyuşturucu bağımlısı olduğu idda edildi. Öldürülen 2 çocuk, dün Ankara Gölbaşı’nda toprağa verildi.

Haberin Devamı