GündemGülüşümüzü çaldılar

Gülüşümüzü çaldılar

Paylaş
Gülüşümüzü çaldılar

Günde 8 bin lira almak için yüzlerce bebeği usulsüz şekilde yenidoğan yoğun bakım merkezlerine yatıran ve 10 bebeğin ölümüne neden olan çetenin mağduru aileler yaşadıklarını anlattı. Oğlunun çete yüzünden engelli kaldığını belirten Sevil Dağlı, "Gülüşümüzü çalmasalardı her şeyimi vermeye hazırdım" derken Neslihan Ünlü yanlış tedavi nedeniyle oğlunda kronik hastalık oluştuğunu söyledi.

Türkiye'yi dehşete düşüren 'yenidoğan çetesi' ile ilgili her gün yeni bir gerçek ve yeni mağdurlar ortaya çıkıyor. İstanbul Özel Reyap Hastanesi'nde 2020'de doğum yapan ve yaklaşık 1 ay boyunca yoğun bakımda kalan çocuğunda kronik hastalık oluştuğunu anlatan Neslihan Ünlü'nün sözleri kan dondurdu. Yoğun bakımdaki bebeği için ‘anne sütü' götürünce ‘neden bu kadar çok süt getiriyorsun' cevabını aldığını belirten anne, "Bebeğimi karaciğerinde pıhtı olduğunu söyleyip bize verdiler. Göbeğine taktıkları kateterden kaynaklandığı belirlendi. Şu anda 4 yaşında olan oğlum onlar yüzünden kronik portal hipertansiyon hastası" dedi.

Haberin Devamı

O LİSTEDE BENİM ÇOCUĞUM DA OLACAKTI

Yenidoğan çetesinin ilk mağdurlarından Dağlı çifti de çocuklarının nasıl engelli kaldığını anlattı. Sevil Dağlı, “14 Kasım 2020'de sezaryen ameliyatına alındım. Oğlumun akciğerleri gelişmediği için bir müddet yoğun bakımda kalacağını söylediler. O gece hastanede hiç doktor yoktu. Çocuğumu 35 gün boyunca hiç görmedim. Hastane değiştirmemiş olsaydık, ölen bebekler listesinde benim çocuğumun adı da yer alacaktı. Tek dertleri paraymış. Oğlum Asilhan için mücadele ediyorum. Bu örgütün ihmalleri sebebiyle çocuğum yaşıtları gibi koşup oynayamıyor. Ben her şeyimi vermeye razıydım, bizim gülüşümüzü çalmasalardı” diye konuştu.

'İKİ HAFTA ZOR YAŞAR'

Orhan-Sevil Dağlı çifti, oğulları Asilhan'ın Fırat Sarı ve ekibi yüzünden engelli kaldığını söylüyor. Sevil Dağlı "Hastaneden çıkarken Fırat Sarı ile karşılaştım, bana bebeğimin 2 hafta zor yaşayacağını söyledi. Ben çocuğumu halıya koyuyorum öyle kalıyor. Arkamdan gelemiyor. Kasıtlı olması canımı çok acıtıyor" dedi. DHA-İHA-AA

Haberin Devamı