GündemHainlere inat iş başındayız

Hainlere inat iş başındayız

Paylaş
Hainlere inat iş başındayız

TUSAŞ'a düzenlenen terör saldırısının ardından tesise dönen bir mühendisin söylediği "Hainlere inat daha fazla çalışıp, daha fazla üreteceğiz" sözü Türk halkının dilinde. TUSAŞ tesisleri dün normal mesaisine devam etti. HÜRKUŞ ve HÜRJET uçaklarından GÖKBEY ve ATAK helikopterlerine kadar yerli ve milli sistemler birbiri ardına havalanarak mesajlarını 'gök vatan'dan verdi.

'GÖK VATAN'DAN MESAJ

Haberin Devamı

Türk mühendislerince üretilen yerli ve milli sistemler dün sabah saatlerinden itibaren Türk Uzay ve Havacılık Sanayi AŞ'nin (TUSAŞ) Kahramankazan'daki tesislerinden havalandı. Türkiye'nin ilk genel maksat helikopteri GÖKBEY, temel eğitim uçağı HÜRKUŞ, hafif taarruz uçağı HÜRJET yerleşkede birbiri ardına uçuş gerçekleştirdi. Bu sistemleri ATAK Taarruz ve Taktik Keşif Helikopteri ile T70 Genel Maksat Helikopteri'nin uçuşları izledi.

ARA VERMEDEN İŞ BAŞI

TUSAŞ personeli, çalışmalarına ara vermeden dün sabah iş başı yaptı. Böylece çalışanlar, "Hainlere inat daha fazla çalışıp daha fazla üreteceğiz" sözünü yerine getirdi. TUSAŞ Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu, "Hiçbir saldırı ülkemizin milli savunma sanayisindeki kararlı duruşunu ve gelişimini engelleyemeyecektir. Bu saldırılara karşı birlik ve beraberlik içinde dimdik durarak yılmadan ülkemizin geleceği için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" açıklaması yaptı.

Haberin Devamı

İSTANBUL’DA TÖREN

İstanbul'daki SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı'nda şehitler için anma töreni düzenlendi. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın da katıldığı törende şehitlerin fotoğrafları ekrana yansıtıldı.

KARARLILIĞIMIZ PERÇİNLENDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya'ya bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nde düzenlenen BRICS Zirvesi'nde katılımcılara seslendi. Erdoğan, "Ankara'da gerçekleştirilen hain terör eylemi nedeniyle taziyelerini ileten tüm dostlarımıza gösterdikleri dayanışma nedeniyle teşekkür ediyorum. Bu alçakça saldırı, Türkiye'nin terörü bertaraf etme azmini ve kararlılığını daha da perçinlemiştir" ifadelerini kullandı.

 Hainlere inat iş başındayız

Zahide ve Yalçın Ekici ile kızları.

KANSERLİ ÇOCUKLARIN UMUDUYDU

Şehit Zahide Güçlü Ekici (37), TUSAŞ'ta makine mühendisiydi. Eşinin gönderdiği evlilik yıldönümü çiçeğini almak için kapıya indiğinde şehit düştü. 8 yaşındaki kızına 2021'de kanser teşhisi kondu. Küçük kız, iki yıl hastanede tedavi gördü ve 2023'te sağlığına kavuştu. Zahide Güçlü Ekici, sadece kendi çocuğu için değil, kanser hastası diğer çocuklar için de mücadele edip onların umudu oldu.

Haberin Devamı

Hainlere inat iş başındayız

BENİM EŞİM KAHRAMAN

Şehit Atakan Şahin Erdoğan (42), TUSAŞ'ta güvenlik görevlisiydi. 14 ve 5 yaşında iki kızı vardı. Eşi Pınar Erdoğan, "Mesai arkadaşlarını kurtarmak için şehit oldu. Hep şehit olmak istiyordu. 'Ankara'da şehit olamazsın Atakan, şansını kaybettin' derdim. Ankara'da şehit oldu. Kızlarıma nasıl söyleyeceğim, bilmiyorum. Benim eşim kahraman" dedi.

 Hainlere inat iş başındayız

Cengiz Coşkun

İŞİYLE GURUR DUYARDI

Şehit Cengiz Coşkun (40), TUSAŞ'ta kalite kontrol görevlisiydi. Diş Hekimi Aysan Süngü Coşkun ile evliydi, Alaz adlı bir çocuğu vardı. Sivas'ın Divriği ilçesine bağlı Hıdırlık köyü nüfusuna kayıtlıydı. Ailesi uzun süre önce Ankara'ya göç etmişti. Yaptığı işle gurur duyan Coşkun sosyal medyada TUSAŞ'ın ürettiği uçakları paylaşırdı.

 Hainlere inat iş başındayız

Murat Arslan

AİLEDEN TAKSİCİYDİ

Teröristlerin şehit ettiği taksi şoförü Murat Arslan (44) evli ve üç çocuk babasıydı. Kendisiyle birlikte babası ve ağabeyi de aynı durakta taksicilik yapıyordu. Baba Mahmut Arslan, "3 arabayız durakta. Oğullarımla çalışıyorum. Olay cereyan ettiğinde ben müşterideydim. Çocuklarımın ikisi duraktaydı. O hainler müşteri olarak gelmiş. Gerisini biliyorsunuz" diye konuştu.

Haberin Devamı

 Hainlere inat iş başındayız

Hasan Hüseyin Canbaz

OĞLUM MELEK GİBİYDİ

Şehit Hasan Hüseyin Canbaz (28), TUSAŞ'ta teknisyen olarak çalışıyordu. Üç yıl önce işe girmiş, 1.5 yıl önce de evlenmişti. Ağabeyi Ali Canbaz da aynı tesiste mühendisti. Baba Veli Canbaz, "Ben oğluma bir tokat vurmadım, elimi kaldırmadım. Oğlum melek gibiydi. Nasıl kıydılar benim oğluma" dedi.

HAVALİMANLARI ALARMA GEÇTI

TUSAŞ saldırısının ardından Türkiye'deki tüm havalimanlarında olası terör saldırılarına ilişkin turuncu alarm verildi. Havalimanlarına giriş çıkış yapan araçlar didik didik aranırken, yolcuların ise kimlik kontrolü yapılıyor. Yolculara uçak kalkış saatinden en az 3 saat önce havalimanlarına gelmeleri yönünde uyarı yapıldı.

İKİ TERÖRİST DE PKK ÜYESİ ÇIKTI

TUSAŞ'a hain saldırıyı düzenleyen erkek teröristin PKK üyesi 'Rojger' kod adlı Ali Örek olduğu tespit edildi. Kadın teröristin de yine PKK üyesi Mine Sevjin Alçiçek olduğu belirlendi.

Haberin Devamı

59 TERÖRİST YOK EDİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri ve MİT, TUSAŞ şehitlerinin kanını yerde bırakmadı. Önceki gece Irak ve Suriye'deki PKK hedeflerine hava saldırısı düzenlendi. Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "47 terör hedefinin vurulduğu Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyindeki hava harekatlarında, ilk belirlemelere göre 2'si üst düzey olmak üzere 59 terörist etkisiz hale getirilmiştir" denildi.