Gündem 'Hakimler haklının yanında olmalı'

'Hakimler haklının yanında olmalı'

Paylaş
'Hakimler haklının yanında olmalı'

AYM’nin 62’nci kuruluşu ve yeni üye Ömer Çınar’ın ant içmesi için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla tören düzenlendi. AYM Başkanı Kadir Özkaya yaptığı konuşmada, “Hakimler daima hak ve haklının yanında olmalıdır” dedi.

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) 62’nci kuruluş yıldönümü ve yeni üye Ömer Çınar’ın ant içme töreni dün AYM Yüce Divan Salonu’nda gerçekleştirildi. Törene Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca ile Danıştay Başkanı Zeki Yiğit de katıldı. AYM Başkanı Kadir Özkaya yaptığı konuşmada, “Hakimler daima hak ve haklının yanında olmalıdır. Hiçbir neden, onları hakkı ayakta tutmaktan hiçbir zaman alıkoymamalı, adaletsiz davranmaya yöneltmemelidir” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘HİYERARŞİ YOK’

AYM Başkanı Özkaya “Anayasa’ya göre yasama, yürütme ve yargı organları arasında hiyerarşik bir ilişki olmadığı gibi yüksek yargı organları arasında da böyle bir ilişki yoktur” dedi. Özkaya şöyle devam etti: “Bu organların insanlardan müteşekkil olması, insanın olduğu yerde farklı yaklaşımların, fikirlerin oluşabilmesinin ve ihtilaf doğabilmesinin muhtemel olması nedeniyle kanunlara uygun hareket etmenin yanında, aralarında daima iyi bir iletişimin bulunmasına da ihtiyaç bulunmaktadır.”

7 MEKTUP 1 GÖRÜŞME

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Honduras, Namibya, İzlanda, Mozambik, Mauritius, Nepal ve Laos büyükelçilerinin güven mektubu kabul etti. Erdoğan daha sonra Kazakistan Başbakanı Bektenov ve heyeti ile bir araya geldi. Görüşme basına kapalı olarak gerçekleşti.

Haberin Devamı

Yeni AYM Üyesi Ömer Çınar’a cübbesini Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan giydirdi.