GündemHalasının canı

Halasının canı

Paylaş
Halasının canı

İki aylıkken karaciğer yetmezliği teşhisi konulan Çağatay bebeğin hayata tutunabilmesi için tek çare organ nakliydi. Doktorların üç ay ömür biçtiği bebeğin anne ve babasının dokuları uyuşmayınca 19 yaşındaki halası imdada yetişti. Karaciğerinden verdiği parçayla yeğenini kurtardı.

Datça'da yaşayan Arife Topçu (30) ile eşi Okan Topçu (31), oğulları Çağatay'ı 23 Ekim 2023'te kucaklarına aldı. Bebek doğumdan hemen sonra sararmaya başlayınca 'geçici yeni doğan sarılığı' sanıldı. Ancak Çağatay 2 aylık olmasına rağmen rahatsızlığı geçmeyince İzmir'de hastaneye götürüldü. Bebeğe bilier atrezi (safra kanalları yokluğu) tanısı konuldu ve 61 günlükken ameliyat edildi. Bu operasyondan sonra birkaç ay iyi olan bebeğin sağlığı yine bozuldu.

Haberin Devamı

BEBEK TABURCU EDİLDİ

Durumu iyice kötüleşen bebeğe acil karaciğer nakli kararı alındı. Anne, baba, amca, hala gönüllü oldu ancak içlerinden tek uygun verici hala Yasemin Topçu çıktı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümü 1. sınıf öğrencisi 19 yaşındaki hala Yasemin Topçu, hiç tereddüt etmeden nakil masasına yattı. Acıbadem Kent Hastanesi'nde 24 Haziran'da yapılan nakil sonrası bebek iyileşmeye başladı. Çağatay bebek temmuz ayında taburcu edildi.

DURUMU ÇOK KRİTİKTİ

Ameliyatı gerçekleştiren ekibin başı olan Prof. Dr. Murat Kılıç, "Nakil olmasa 3 ay içinde bebeği kaybedebilirdik" dedi. Anne Arife Topçu, "Yasemin yeğenine hayat vermek için sınavlarına girmedi, dönem kaybetti. Ama bir gün olsun ah demedi, yüzünü asmadı. O artık oğlumun ikinci annesi" diye konuştu. Yasemin Topçu ise "Hiç düşünmeden 'Ben karaciğerimi veririm' dedim. İyi ki de vermişim. Şimdi Çağatay'ı gördükçe dünyalar benim oluyor" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı