GündemHalep Başkonsolosluğu'nda Türk bayrağı yeniden göndere çekildi

Halep Başkonsolosluğu'nda Türk bayrağı yeniden göndere çekildi

Paylaş
Halep Başkonsolosluğu'nda Türk bayrağı yeniden göndere çekildi

Suriye'nin ikinci büyük kenti Halep'teki Türkiye Başkonsolosluğu 12 yıl sonra yeniden faaliyete geçiyor.

Suriye'de Esad rejiminin devrilmesinin ardından ülkenin en büyük ikinci kenti Halep'te, 12 yıl aradan sonra yeniden konsolosluk faaliyetlerine başladı.

Haberin Devamı

2012 yılında kapanan Halep'teki Türkiye Başkonsolosluğu'nun açıldığı bildirildi.

Suriye'nin başkenti Şam'da Türk Büyükelçiliği'nin açılmasının ardından Halep'te açılan başkonsoloslukta Türk Bayrağı göndere çekildi.

Şam Maslahatgüzarı Burhan Köroğlu, "Ülkemizi burada temsil edeceğiz. İki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine dışişleri temsilcileri olarak destek olacağız. Türkiye ve Suriye ilişkileri çok daha fazla gelişecek. Suriye'nin yeniden dünyaya açılmasına Türkiye olarak destek olacağız. İki taraftan da çok kazançlı bir sürece başladığımızı söyleyebiliriz" açıklaması yaptı.