GündemHaniye suikastında çarpıcı iddia! İran askerleri satın alındı

Haniye suikastında çarpıcı iddia! İran askerleri satın alındı

Paylaş
Haniye suikastında çarpıcı iddia! İran askerleri satın alındı

Hamas Lideri İsmail Haniye’nin Tahran’da suikasta uğramasında İsrail istihbarat servisi MOSSAD’ın parayla satın aldığı, İran Devrim Muhafızları üyesi iki askerin önemli rol oynadığı iddia edildi. İki askerin suikasttan 9 saat önce Haniye’nin yatağının altına bomba yerleştirdiği ileri sürüldü.

YAHUDİ GAZETESİ

Haberin Devamı

Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye, yeni Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’ın yemin töreni için gittiği İran’ın başkenti Tahran’da kaldığı devlet lojmanında 31 Temmuz’da suikasta uğramıştı. İran olaydan sorumlu tuttuğu İsrail’e “karşılık vereceğiz” tehdidinde bulunmuştu. İranlı yetkililer, suikastın ne şekilde gerçekleştiğini net olarak açıklamamış, aradan 1 hafta geçmesine rağmen olaya ilişkin soruşturmada gözaltına alınan hiçbir şüpheli bulunmadığı duyurulmuştu. Londra merkezli Yahudi gazetesi The Jewish Chronicle’ın suikasta ilişkin haberinde çarpıcı iddialar yer aldı.

3 DAKİKA KALDILAR

Habere göre, İsrail’in istihbarat servisi MOSSAD, İranlı yetkililerin telefonlarını dinleyerek İsmail Haniye’nin yemin törenine katılacağından emin oldu. Ardından MOSSAD’ın satın aldığı, İran Devrim Muhafızları’na bağlı Ensar el Mehdi güvenlik biriminden iki İranlı devreye girdi. İki İranlı, patlamadan yaklaşık 9 saat önce yerel saatle 16.23’te, kalacağı odaya girerek ince bir tuğla büyüklüğündeki (7 cm genişliğinde ve 14 cm uzunluğunda) patlayıcıyı Haniye’nin yatağının altına yerleştirdi. Güvenlik kamerası görüntülerine göre, iki İranlı anahtarla girdikleri odada 3 dakika kaldı.

Haberin Devamı

1 SAAT SONRA KAÇIŞ

Devrim muhafızları, güvenlik görevlilerince tanındıkları için kolayca binadan ayrılıp siyah bir otomobille uzaklaştı. Yüksek miktarda ödeme yapılan İranlı iki asker, 1 saat sonra MOSSAD tarafından bir kuzey Avrupa ülkesine kaçırıldı. Haniye odasına geldikten sonra, bomba saat 01.37’de MOSSAD ajanlarınca uzaktan kumandayla patlatıldı. Habere göre İsrail, 7 Ekim 2023’te Hamas’ın İsrail’e düzenlediği saldırıların hemen ardından Haniye’nin öldürülmesi için suikast planlamaya başladı. İsrail fırsat bulmasına rağmen, rehine takasına arabuluculuk eden Katar’da suikastı gerçekleştirmedi.

İSRAİL’DEN YAHYA SİNVAR PAYLAŞIMI

Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye’nin öldürülmesinin ardından önceki gün yerine Yahya Sinvar seçilmişti. Hamas’ın kurucularından ve Gazze Şeridi Sorumlusu olan Sinvar’ın adının duyurulmasının ardından İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, sosyal medyadan bir paylaşım yaptı. Katz, “Yahya Sinvar’ın Hamas’ın yeni lideri olarak atanması, onu hızla ortadan kaldırmak ve bu aşağılık örgütü yeryüzünden silmek için bir başka zorlayıcı nedendir” dedi.

Haberin Devamı

ABD İSTİHBARATI: ‘İRAN BUGÜN YA DA YARIN SALDIRACAK’

Resmi konuğu olan Hamas Lideri İsmail Haniye’nin, başkenti Tahran’da 31 Temmuz’da suikasta uğramasından İsrail’i sorumlu tutan İran yönetimi, uluslararası anlaşmalara dayanarak saldırgana karşılık vereceğini ve onurunu koruyacağını açıklamıştı. Bu hafta başında olması beklenen saldırılar gerçekleşmedi. Suudi Arabistan’ın resmi haber ajansı El Arabiya’nın ABD istihbaratına dayandırdığı habere göre İran, İsrail’e bugün ya da yarın saldıracak.

GAZZE’DE ÖLÜM VE YIKIM

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne 7 Ekim 2023’ten bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 24 saatte 24 artarak 39 bin 677’ye yükseldi. Filistin Sağlık Bakanlığı, yaralananların sayısının ise 91 bin 645’e çıktığını açıkladı. Gazze’de saldırılarda yıkılan binaların enkazı altında ulaşılamayan binlerce cansız beden olduğu tahmin ediliyor.

Haberin Devamı