Gündem Hayatını ders çalışmaya adadı

Hayatını ders çalışmaya adadı

Paylaş
Hayatını ders çalışmaya adadı

Başarılarıyla dikkat çeken Bilge Atağ, 10 yaşındayken bir kolejden yüzde 100 burs kazandı. Kayıt yaptırmaya giderken babası buzlu zeminde kayarak düştü. 3 gün sonra doğum gününde babasını kaybeden Bilge, kendisini ders çalışmaya adadı. Okulunu birincilikle bitiren Bilge, Anadolu’daki kız çocuklarına ilham olmak istiyor.

Konya’da yaşayan Bilge Atağ (18), henüz 10 yaşındayken derslerdeki başarısıyla öğretmenlerinin dikkatini çekti. Özel okulların bursluluk sınavında bir kolejden yüzde 100 burs kazandı. Bilge’nin hayatı, okula kayıt yaptırmaya giderken buzlu zeminde düşüp, beyin kanaması geçiren endüstri mühendisi babası Mehmet Atağ’ın 3 gün sonra doğum gününde ölümüyle altüst oldu. Yaşadığı tarifsiz acıyı kalbine gömen Bilge, kendisini ders çalışmaya adadı. Anne Özlem Atağ, maddi zorluklara rağmen çocuklarının eğitimi için tüm zorluklara göğüs gerdi.

Haberin Devamı

OKULA YÜRÜYEREK GİTTİ

Bilge, eğitim bursunun sadece okul ücretini karşılamasından dolayı servis parası vermemek için okula yürüyerek gidip geldi. Semra- Enver Yücel (SEY) Vakfı’nın asgari ücretle geçinen ailelerin çocuklarına sağladığı burs başvurusu kabul olan Bilge, Bahçeşehir Koleji Konya Kampüsü’nden birincilikle mezun oldu. Üniversitede yapay zeka mühendisliği okumak isteyen Bilge Atağ, “Babamın kaybıyla tarifsiz bir acı yaşadım. Yapabileceğim tek şey ders çalışmaktı. Çok zor günler geçirdik. SEY Vakfı, bize kucak açtı. Okul birincisi olarak mezun oluyorsam, SEY Vakfı sayesindedir” dedi.

HEDEFİ NOBEL ÖDÜLÜ

Anadolu’daki çocuklara bilimi sevdirmek için deprem bölgesinde ve Çocuk Esirgeme Kurumu’nda 500 saatten fazla gönüllü olarak çalışan Bilge Atağ, Nobel Ödülü alan ilk Türk kadını olmayı hedefliyor. “Hayat hepimize eşit davranmıyor” diyen Bilge Atağ, Anadolu’daki kız çocuklarına ilham kaynağı olmak ve burs vermek istediğini söyledi.

Haberin Devamı