GündemHayatları film oldu

Hayatları film oldu

Paylaş
Hayatları film oldu

İstanbul’da down sendromlu Rıdvan Sancak ile ona bakan ablası Fatma Sancak’ın hayat hikayesi, beyaz perdeye taşındı. ‘Ayşe’ adlı filmin prömiyeri, Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde yapıldı. “Yaşadıklarımızla beş film daha çıkar” diyen Fatma Sancak, “Rıdvan benim hayat ödülüm” dedi.

KUZENLERİ ÇEKTİ

Haberin Devamı

İstanbul’da Fatma Sancak (43) ile baktığı down sendromlu kardeşi Rıdvan’ın (35) hayat hikayesi, yönetmen kuzenleri Necmi Sancak tarafından beyaz perdeye taşındı. Kuzenlerinin yaşamlarından etkilenerek film yapmayı düşünen Sancak, ‘Ayşe’ ismini verdiği filmin çekimlerini geçen yıl tamamladı. 45 gün süren çekimler süresinde senaryo gereği saçları kesildiği için uzun süre ağlayan Rıdvan’ı sakinleştirmek, yanından hiç ayrılmayan ablasına düştü. Fatma Sancak’ı Binnur Kaya’nın oynadığı filmin ilk gösterimi, 61. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde yapıldı.

HARİKA BİR ABLA

Fatma Sancak, “Yönetmenimiz Necmi Sancak ve yapımcımız Ahmet Sancak ile kuzeniz. 10 yıl önce ‘Bir gün sizin filminizi çekeceğiz’ dediklerinde inanmamıştık. Yaşadığımız şeylerle aslında 5 film daha çıkar. Rıdvan’a hayatımı adamışken kendi hayatımı da yönlendirdim. Rıdvan benim hayat ödülüm, yol arkadaşım. Çekimler çok güzel geçti. Rıdvan çok mutlu oldu” diye konuştu. Rıdvan Sancak, “En çok zorlandığım, saçlarımın kesilmesi oldu. Eve gidince ‘Kel oldum’ diye ağladım” dedi. Binnur Kaya ise Fatma Sancak’ın harika bir abla olduğunu söyledi.

Haberin Devamı