Hayvan otelinde tatilin bedeli... İşte en kritik noktalar
Yaz tatilinin gelmesi ile birlikte evcil hayvanları olanların en büyük sorunu da gündeme geliyor. Tatile gidecekleri yerlere evcil hayvanlarını götüremeyen kişiler ya komşularına tanıdıklarına anahtar bırakıyor ya da hayvan otellerini tercih ediyorlar. Son dönemde özellikle hayvan otellerine olan talep yükseldi. Ancak dostunuzu otele bırakmadan önce dikkat etmeniz gereken önemli hususlar var.
İpek ALEMDAR GÖDE / ipek.alemdar@posta.com.tr – Evcil hayvan sahiplerinin en çok zorlandığı noktalardan birisi de evden ayrılmaları gerek birkaç günlük seyahatlerde dostlarını emanet edecek kimseyi bulamaları. Kimisi götürebileceği durumlarda evcil hayvanını yanında götürürken kimisi çözümü komşuya ya da bir tanıdığa anahtar bırakmakta buluyordu. Ancak son dönemlerde evcil hayvan sahipleri dostlarının rahatları için hayvan otellerini tercih etmeye başladı. Hatta İstanbul’da geçtiğimiz bayramda otellerdeki doluluk oranı normal zamanın 8 katına kadar çıkmıştı.
Ancak dostunuzu otele bırakmak sandığınız kadar kolay olmayabilir. Evcil hayvan oteli işletmesi sahibi Ayşegül Arslan, otel seçimi konusunda dikkat edilmesi gereken noktaları tek tek açıkladı.
OTELE KABUL ŞARTLARI VAR
Can dostunuzu otele bırakmadan önce otel seçiminin yanı sıra hayvan sahiplerinin de uyması gereken kurallar var. Arslan otele kabul sürecinde yaptığı açıklamada, “Pansiyona gelecek kedilerde önceliğim ve dikkat ettiğim nokta kısır olması. Aynı zamanda kedinin aşılarının tam olması, çipinin takılı olması ve tırnaklarının kesik olması gerekiyor. Tırnaklarının uzun olması diğer kediler ile temasında veya temizliğini yapan kişiye zarar vermesine neden olabilir. Bu yüzden kısa tırnaklı olması önemli. Benim için kabul şartlarında bunlar yeterli” dedi.
OTEL SEÇİMİNDE DİKKAT EDİLECEKLER
Ayşegül Arslan kişilerin otel tercih yaparken dikkat etmesi gereken noktaları aktarırken “Öncelikle kişiler bırakacakları otelin güvenlik şartlarını kontrol etmeli. Hayvanın süre boyunca konaklayacağı alanın yeterli olması, hayvanın ihtiyaçlarını giderebileceği ürünler bulunmalı. Hayvanların ortak alanda mı bakılacağı yoksa ayrı ayrı bölmelerde mi olacağı da önem kazanıyor. Yine en önemli nokta temizlik şartları. Dostunuzu bıraktığınız otelin temizliğinin ve hijyeninin içinize siniyor olması lazım. Öte yandan otelin aynı zamanda bir veteriner ile ortak çalışması gerekiyor. Acil bir durum olduğunda müdahale edebilecek yetkinlikte kişiler olmalı” şeklinde konuştu.
HIRÇINLIĞI AŞMAK MÜMKÜN OLMUYOR
İşletmede zorlandığı noktaları da aktaran Arslan, “Bana göre en zor kısmı kedinin adapte olamaması ve hırçın olması. Hırçınlığı yine bir şekilde aşıyorsun da adapte olamadığın da hırçınlığı da aşamıyorsun. Büyük bir sorumluluk alıyorsun ve kedinin sağlığına çok dikkat etmek lazım onun dışında işte diğer kedilerle adapte ederken çok dikkat etmek lazım yani gerekli bilgileri gerektiği zamanda aktarıyor olabilmek lazım” ifadelerini kullandı.
BIRAKILAN HAYVANLAR BAZEN BİR DAHA ALINMIYOR
Bazı zamanlarda otele bırakılan hayvanların sahipleri tarafından terk edildiğini belirten Arslan, “Pansiyon sahibi için en zor kısmı sanırım terk edilme. Verilen sürede çocuğun alınmaması. Şimdi çip takıldıktan sonra daha kolay olmaya başladı bu kısım” dedi.
OTELLERİN GÜNLÜK ÜCRETLERİ
Merak edilen bir diğer konu da otellerin ücretleri. Maliyetler zaman zaman seçim tercihlerini de değiştirebiliyor. Otellerin fiyatları günlük 100 TL ile 350 TL arasında değişiyor.
- Kamuya toplu akaryakıt alımıyla 3 milyar lira tasarruf sağlandı
- Asgari ücret için 2 rakam öne çıktı! İşte 2025 asgari ücret için konuşulan ihtimaller
- Faize para yatıracaklar dikkat! Faiz oranında değişiklik
- Çift maaş, düşen aylığa önlem, az primle emeklilik! Emeklilerin merak ettiği sorulara yanıt
- Kargo dolandırıcılığı uyarısı