GündemHer evde bir cenaze var bugün

Her evde bir cenaze var bugün

Paylaş
Her evde bir cenaze var bugün

8 yaşındaki Narin Güran, Diyarbakır'ın Tavşantepe köyünde 21 Ağustos'ta kayboldu. Küçük kız tam 19 gün boyunca arandı. Bu süreçte Narin adeta Türkiye'nin çocuğu oldu. Ne yazık ki acı haber dün geldi, Narin'in cesedi dere kenarında çuval içinde bulundu, hepimizin yüreğine ateş düştü...

Katil ya da katiller, Narin'i öldürdükten sonra bir çuvala koyup köyün yakınından geçen Eğertutmaz Deresi'nin kenarına, suyun içine bırakmıştı. Çuvalın üzerini de dışarıdan fark edilmesin diye taşlarla, yosunla ve balçıkla kapamıştı. Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, faillerin bu işi profesyonelce yaptığını açıkladı. Narin'in üzerinde kaybolduğu günkü kıyafetler vardı. Çuvalda Narin'in Kuran kursuna giderken yanına aldığı başörtüsü, Kuran öğrenmesine yardımcı olan 'Elifba' kitabı ve terliği bulundu.

Haberin Devamı

15 GÜN ÖNCE ATILMIŞ

Küçük kızın cesedi otopsi için Adli Tıp'a kaldırıldı. Ön otopsi raporuna göre; Narin'in boynunda boğulma izi bulundu. Ayağında kırık olduğu tespit edildi. Cesedin 15 gündür suda olduğu ve bu nedenle deformasyona uğradığı belirlendi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç olayı soruşturmak üzere bir başsavcı vekili ve üç savcının daha görevlendirildiğini açıkladı. Köyün muhtarı da olan Narin'in amcası Salim Güran halen tutuklu bulunuyor. Ancak Salim Güran, suçlamaları reddetmiş, aile de amcaya destek çıkmıştı.

23 GÖZALTI

Olayla ilgili aralarında Narin'in annesi Yüksel Güran, babası Arif Güran, iki ağabeyi, üç amcası ve tutuklu amca Salim Güran'ın eşinin de aralarında bulunduğu 23 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

"BİZZAT TAKİP EDECEĞİM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Narin’i katledenlerin mutlaka hesap vermesini sağlayacağız. Narin evladımızı bizden kopartanların hak ettikleri en ağır cezayı almaları için adli sürecin bizzat takipçisi olacağımın bilinmesini istiyorum" dedi.

YENİDEN TARANDI

Köy ve çevresi 19 gün boyunca yaklaşık 2000 kişilik ekip tarafından defalarca arandı. İki gün önce gelen bir ihbar üzerine aramalar Eğertutmaz Deresi’nde yoğunlaştı. İş makineleri, derenin akış hızını ve derinliğini azaltmak için çalışmalar yaptı. Dere yatağı genişletildi. 1 jandarma arama kurtarma (JAK) timi, 2 su altı kurtarma timi, 2 jandarma özel harekat timi, 2 komando timi, 1 iz takip köpeği, 2 kadavra köpeği 1 arama kurtarma köpeği, 1 dron ve 2 yer altı görüntüleme cihazı ile yapılan aramalar sonucu dün 08.45 sıralarında Narin'in cesedine ulaşıldı.