GündemTam 2,5 saat yüzdü: Her kulaçta kızım vardı

Tam 2,5 saat yüzdü: Her kulaçta kızım vardı

Paylaş
Tam 2,5 saat yüzdü: Her kulaçta kızım vardı

Kastamonu'da pazar günü içindeki 6 kişiyle birlikte batan tekneden kurtulan milli sporcu Emrah Yasin Büyükoral, 4 yaşındaki kızını düşünerek 2.5 saat kulaç attı. Büyükoral "Her kulaçta ailem ve minik kızım, film şeridi gibi gözümün önünden geçti" dedi.

KOYDAYKEN SU ALDI

Haberin Devamı

Dövüş sporu ju-jitsu yapan Emrah Yasin Büyükoral (38) aynı zamanda müzisyendi. Arkadaşı Ahmet Kaan Karayılan ile Cide'de pazar gecesi sahne alacaklardı. Konser öncesi arkadaşları Öztürk Kürelioğlu'nun 'Maviş' adlı fiber teknesiyle denize açıldılar. Ahmet Kaan Karayılan'ın arkadaşları Ayşenur Gürcan, Esmanur Gürcan ve Hülya Mütevelli de onlara eşlik etti. Gideros koyunda demirlediler, balık tutup yüzdüler. 'Dönelim, sahneye geç kalacağız' dedikleri noktada teknenin su aldığını fark ettiler.

TEKNEDE CAN YELEĞİ YOKTU

Büyükoral yaşadıklarını şöyle anlattı: "Suyu boşaltmaya çalıştık. 2.5 mil açıldıktan sonra teknenin önü havaya kalktı, alabora oldu. O arada Ayşenur'un battığını gördüm. İki metre derinden onu çıkarıp yukarı bıraktım, çok su yuttum. Ama biz panik yapmadık. 'Sırt üstü yüzün, sakin olun' dedim. Arkamda Kaan ve Ayşenur ile karaya yüzmeye başladık. Öztürk Abi 'Bir şey olmaz batarsak yelek var' demişti. Ama yelek görmedim. Biz yardım getirmeye giderken onlar, üç kişi pet şişelere sarıldılar."

Haberin Devamı

YARDIMA BALIKÇI KOŞTU

2.5 saat kulaç atan Büyükoral ve arkadaşları, tükendikleri anda açıkta bir balıkçı teknesi fark etti. Hep birlikte 'İmdat' diye son nefeslerine kadar bağırdılar. Teknenin kaptanı İlyas Uçkan sesi duyup üç kişiyi kurtardı. Kaza yerine döndüklerinde Öztürk Kürelioğlu, Hülya Mütevelli ve Esmanur Gürcan'dan iz yoktu. Üç günlük tedavi sonrası taburcu olan Büyükoral kızına kavuştu. Gözü yaşlı baba, "Yüzerken aklıma hep kızım Zeynep geldi. Sadece onu düşünebildim. Beni hayata o bağladı" dedi.