Gündem'İblisler gibi onursuz bir ölüm'

'İblisler gibi onursuz bir ölüm'

Paylaş
'İblisler gibi onursuz bir ölüm'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, isim vermeden FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in ölümüne değinerek, “Himmet diyenlerin sonu insan kılıklı iblisler gibi onursuz bir ölüm olmuştur” dedi. MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin çağrısının ardından Erdoğan’dan “Hep beraber terörün olmadığı Türkiye’yi inşa edelim istiyoruz” sözleri geldi.

‘HADLERİNİ BİLDİRDİK’

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan dün partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu. Erdoğan, “Darbe yapmaya kalktılar, demokrasimize sahip çıktık. MİT krizi ile 17-25 Aralık ile operasyon çektiler hiçbirine teslim olmadık. 15 Temmuz’da FETÖ’cü alçaklara aziz milletimiz ile sırt sırta vererek hadlerini bildirdik” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan “Darbecilerin hainlerin tekmilini birden bozguna uğrattık. Teröristler tarafından daha ömrünün baharındayken kalleşçe şehit edilen kardeşlerimiz oldu” diye konuştu.

‘ENSESİNDE OLACAĞIZ’

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in ölümüne değinen Erdoğan, “Himmet diyenlerin sonu insan kılıklı iblisler gibi onursuz bir ölüm olmuştur. Bu hainler tüm uğraşlarımıza rağmen ağa babalarının eteğine yapışarak Türk adaletinden kaçmayı başardılar” dedi. Erdoğan şöyle devam etti: “Hakkına girdikleri insanların, döktükleri şehit kanlarının hesabını vermeden gittiler ama ilahi adaletten kaçamayacaklar. Devlet olarak FETÖ tamamen tasfiye olana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Nerede olurlarsa olsunlar FETÖ’cü sırtlan sürüsünün ensesinde muhakkak olacağız.”

Haberin Devamı

‘YENİ BİR SAYFADIR’

Seçimlerle gerilen atmosferi dağıtmak için adımlar attıklarını söyleyen Erdoğan, “Haritalar yeniden kanla çizilmek istenirken, İsrail’in başlattığı yangın sınırlarımıza yaklaşırken iç cephemizi güçlendirmeye çalışıyoruz” dedi. Erdoğan şunları söyledi: “Muhalefeti esir alan çirkin dilin artık terk edilmesi, siyasette yeni bir sayfanın açılmasıdır. İktidar muhalefet hepimizin kayıkçı kavgalarına prim vermemesi önemlidir. Partimize ve hükümetimize yönelik saldırıların cevabını vereceğiz ama bunları yaparken dengeyi koruyacağız” ifadelerini kullandı.

‘TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNDE TERÖRE YER YOK’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Terörist başının tecridi kaldırılırsa gelsin TBMM’de DEM Parti Grup Toplantısı’nda konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın” sözlerinin ardından Erdoğan’dan da teröre ilişkin bir çağrı geldi. Erdoğan, “Türkiye’nin geleceğinde teröre yer olmadığını herkesin idrak etmesini bekliyoruz. Açılan bu tarihi pencerenin hesaplara kurban edilmemesini istiyoruz. Hep beraber terörün olmadığı Türkiye’yi inşa edelim istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

BRICS ZİRVESİ BULUŞMASI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin’in daveti üzerine BRICS Genişletilmiş Liderler Oturumu’na katılmak üzere, Tataristan’ın kazan şehrine gideceğini söyledi. Erdoğan, “BRICS ile iş birliğimizi güçlendirmek istiyoruz” dedi. Kremlin’den yapılan açıklamada ise Erdoğan ve Putin’in zirve kapsamında bugün bir görüşme yapacağı belirtildi.