Gündemİçişleri Bakanı ölü sayısını açıkladı

İçişleri Bakanı ölü sayısını açıkladı

Paylaş
İçişleri Bakanı ölü sayısını açıkladı

Suruç'taki intihar saldırısı sonrası İçişleri Bakanlığı bir açıklama yaptı. Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Öztürk ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Suruç'a gidiyor

İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk Kanal 24'e konuştu ve saldırıyla ilgili son bilgileri paylaştı. Öztürk şunları söyledi:

Haberin Devamı

Canlı bomba yüzünden oldu. 27 veya 28 maalesef ölümüz var. 100'e yakın da yaralı var. Olağan şüpheli olarak IŞİD akla geliyor. Kesin bilgi değil ama. Sosyal medyada neler konuşuluyor bilmiyorum ama olağan şüpheli DAİŞ.

Suruç'ta 20'yi aşkın kişinin can verdiği canlı bomba saldırısı sonrası hükümetten herhangi bir açıklama gelmezken 3 Bakan'ın Suruç'a gitmek için yola çıktığı öğrenildi.

Öte yandan İçişleri Bakanlığı saldırıda hayatını kaybeden kişi sayısının 27 olduğunu açıkladı. Açıklamada şunlar kaydedildi: İlk belirlemelere göre saldırıda 27 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Can kaybının artmasından endişe edilmektedir. Bölgedeki hastanelerde 100’e yakın yaralı vatandaşımızın tedavisine devam edilmektedir.

Haberin Devamı
startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer33349","33349","201507","33349-335480.jpg","1", "0","İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk: Olağan şüpheli DAİŞ!");

DAVUTOĞLU 3 BAKAN'I GÖREVLENDİRDİ

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'ndeki Amara Kültür Merkezi önünde meydana gelen patlamayla ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı'ndan bilgi aldıktan sonra Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve 2 bakanı bölgeye giderek incelemelerde bulunmaları talimatı verdi. Başbakanlık kaynaklarından yapılan bilgilendirmeye göre, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suruç'taki patlamayla ilgili olayın hemen ardından İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk'ten Suruç'taki gelişmeler ile ilgili bilgi aldığını, ardından Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e bölgeye gidip olayı yerinde inceleme talimatı verdi.